معرفی و دانلود کتاب صوتی کوری
برای دانلود قانونی کتاب صوتی کوری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی کوری
کتاب صوتی کوری نوشتهی ژوزه ساراماگو، درباره یک بیماری مسری است که ناگهان همه را کور میکند و انسانها چیزی جز سفیدی نمیبینند. این اتفاق تمام نظم جامعه را به هم میریزد و مردم برای زنده ماندن دست به هر کاری میزنند و اخلاقیات و انسانیت را نادیده میگیرند. این رمان پرفروش یکی از دلایلی بود که ساراماگو در سال 1998 برنده جایزه نوبل شد.
درباره کتاب صوتی کوری:
«چرا ما کور شدیم، نمیدانم شاید روزی بفهمیم. میخواهی عقیده مرا بدانی؟ بله، بگو، فکر نمیکنم ما کور شدیم، فکر میکنم ما کور هستیم. کور، اما بینا؛ کورهایی که میتوانند ببینند، اما نمیبینند.» این جملات بخشی از کتاب صوتی کوری (Blindness) شاهکار مسحور کننده ژوزه ساماراگوست. اثری ماندگار و قدرتمند که به خوبی توانسته اخلاقیات و وجدان انسانی را به چالش بکشد و داستان قدیمی طاعون را به شکلی مدرنتر یادآوری کند.
در جامعهای که رمان کوری توصیف میکند همهچیز در یک روز عادی شروع میشود اما ناگهان رانندهای بینایی خود را از دست میدهد. این موضوع تکرار میشود و افراد بیشتری چنین وضعیتی پیدا میکنند و به صورت کاملاً ناگهانی بینایی خود را از دست میدهند. اما نکتهای که در این کوری وجود دارد این است که افراد مبتلا در تاریکی فرو نمیروند بلکه همهجا را سفید میبینند؛ گویی که مانعی سفید مقابل دید آنها قرار میگیرد.
سرانجام دولت تمامی افراد مبتلا را به یک آسایشگاه روانی میبرد و آنها را قرنطینه میکند. پس از حبس شدن در آنجا کم کم دولت به آنها توجهی نمیکند و جیرههای غذایی به مرور کمتر میشود، زنان مورد تجاوز قرار میگیرند و هیچ وسیله بهداشتی به دستشان نمیرسد.
درواقع نویسنده به خوبی توانسته سقوط یک جامعه پیشرفته و به ظاهر متمدن را نشان دهد که به مرور به خاطر زنده ماندن دست به هر کاری میزند و تمامی ساختارهای اجتماعی و فرهنگی را نابود میکند.
یکی از نکات مهم رمان کوری در این است که هیچ یک از شخصیتهای این داستان اسم ندارند و با صفتهایی همچون همسر دکتر، دختر عینک تیره و... یاد میشوند. همین نکته منجر به این میشود تا داستان محدود به جغرافیای خاصی نباشد و هر خوانندهای در هر نقطهای از جهان با این اثر ارتباط برقرار کند.
در کتاب کوری زنان جایگاه ویژهای دارند تا جایی که شخصیت اصلی داستان را میتوان زنی دانست که ساراماگو او را همسر پزشک نامیده است. این زن تنها فرد بینا در این جامعه محسوب میشود و تمام تلاش خود را میکند تا به دیگران یاری برساند و راهی برای نجات خود و اطرافیانش پیدا کند.
فرناندو مریلس کارگردان برزیلی این رمان مشهور فیلمی به همین نام در سال 2008 کارگردانی کرد که در افتتاحیه شصت و یکمین جشنواره فیلم کن به نمایش در آمد.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی کوری:
- کتاب پرفروش بین المللی
- کتاب برجسته سال نیویورک تایمز
- بهترین کتاب سال لس آنجلس تایمز
- برنده جایزه سان کلمنته در سال 1999 (Premio San Clemente for Novela Estranxeira)
- نامزد جایزه ادبی بین المللی دوبلین در سال 1999 (International Dublin Literary Award)
نکوداشتهای کتاب صوتی کوری:
- این کتاب اثری تاثیرگذار از یک استاد ادبیات است. (بوستون گلوب)
- یک شاهکار که در زمانه خودش انقلابی برپا کرد؛ همانند رمان طاعون. (Kirkus Reviews)
- این یک کتاب مهم است. کتابی که از مواجهه با وحشتهای قرن حاضر نمیترسد. (واشنگتن پست)
- تمثیل سورئال ساراماگو به ما نشان میدهد که ظرفیت و توانایی روحیه و وجدان انسانی در غیر عادلانهترین شرایط نیز به چه صورت است و او این کار را با یک روش جدید و عجیب و غریب انجام میدهد. (نیویورکر)
ژوزه ساراماگو را بیشتر بشناسیم:
او یکی از برجستهترین نویسندگان پرتغالی بود که در سال 1998 برنده جایزه نوبل ادبیات شد. آکادمی سوئد علت این انتخاب را وجود تمثیلهای بدیع در داستانهای ژوزه ساراماگو (José Saramago) دانست و شک و تردید این نویسنده نسبت به حقایق جهان را ستود. همچنین در سال 2003 هارولد بلوم، نویسنده و منتقد ادبی، ساراماگو را بااستعدادترین رمان نویس در جهان امروز دانست.
ژوزه ساراماگو طرفدار حزب کمونیست پرتغال بود و از نهادهایی مانند کلیسای کاتولیک، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول انتقاد فراوانی میکرد و عشق را ابزاری میدانست که میتوان با آن به بهبود وضعیت جهان و انسانها کمک کرد.
تاکنون بیش از دو میلیون نسخه از کتابهای ساراماگو فقط در پرتغال فروخته شده و آثار او به 25 زبان دنیا ترجمه شده است. برخی از مهمترین آثار این نویسنده پرتغالی عبارتند از: «سفر فیل، بینایی، وقفه در مرگ، کوری، خاطرات جوانی من، همه نامها، همزاد و ...»
جوایز و افتخارات ژوزه ساراماگو:
- برنده جایزه آمریکا در سال 2004 (America Award)
- برنده جایزه Camões کشور پرتغال در سال 1995 (Camões Prize)
- برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1998 (Nobel Prize in Literature)
- برنده جایزه ادبیات سائو پائولو در سال 2009 (São Paulo Prize for Literature)
در بخشی از کتاب صوتی کوری میشنویم:
هجوم آن همه کور دسته کم یک امتیاز یا شاید هم دو امتیاز داشت. اول اینکه این کار آنها یک ماهیت روانشناسانه داشت زیرا فرق زیادی بود که از یک طرف در انتظار همیشگی برای آمدن زندانیان تازه باشند و از طرف دیگر این واقعیت را بفهمند که ظرفیت ساختمان تکمیل شده و از آن پس امکان ایجاد حفظ روابط پایداری بین همسایهها وجود خواهد داشت؛ آن هم بی هیچ نابه سامانی که تا آن موقع به خاطر ایجاد خلا و ملاحظات پایان ناپذیر زندانیان تازه وجود داشت و همه را وادار میکرد تا دوستیهای تازهشان را پی بریزند.
و امتیاز دوم آن هم که ماهیتی عملی؛ صریح و پایهای داشت، این بود که مسئولان بیرون زندان چه نظامیان و چه غیر نظامیان متوجه شده بودند که تامین غذای بیست، سی نفر زندانی به خاطر زیاد نبودن تعداد آنها با اشتباهاتی که در دیر و زود شدن آوردن غذا صورت میگرفت و آنها با آن کم یا زیاد مدارا میکردند، یک چیز بود و مسئولیت یک باره سیر کردن دویست و چهل نفر که هر یک سلیقه و عادت و طبقه اجتماعی متفاوتی داشتند، یک چیز دیگر است.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی کوری |
نویسنده | ژوزه ساراماگو |
مترجم | زهره روشنفکر |
راوی | سحر بیرانوند |
ناشر چاپی | نشر به سخن |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۵ ساعت و ۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان اجتماعی خارجی |
افراد کور توی تیمارستانی روانی قرنطینه میشن که به نظر من همین زندانهای امروزی هستن. کوری درواقع همون جهل و نادانی توی جامعه ست که فراگیر میشه تاجاییکه که زندگی کورها، دنیای تاریک زندانیها و افراد معمولی بیرون از تیمارستان همه یکی و بدون تفاوت میشه! اتفاقات توی تیمارستان هم درواقع میتونه جزئی از خاطرات ساراماگو توی اردوگاهای مرگ، و یا وحشیگریهای نژادپرستانه جامعه توی اون دوران باشه که به خوبی اونها رو میشناسه! ساراماگو میگه؛ “من این کتاب رونوشتمکه به خواننده بگم؛ “وقتی ما ارزشهای زندگی رو پایین میاریم، خردمونو منحرف میکنیم و درنتیجه روزانه میبینیم کرامت انسانها توسط افرادی که در مسند قدرت ایستادهاند مورد حمله قرار میگیره! ” جمله آخر: “به نظرم ما کور نشدیم، کور هستیم”!