معرفی و دانلود نمایش صوتی مرگ فروشنده
برای دانلود قانونی نمایش صوتی مرگ فروشنده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی نمایش صوتی مرگ فروشنده
مرثیهای در سوگ انسان مدرن! نمایش صوتی مرگ فروشنده اثری جاودان از آرتور میلر است. این نمایشنامهی دوپردهای که نخستین بار در سال 1949 به انتشار رسید و امروزه از کلاسیکهای دنیای درام به شمار میرود، روایتگر وقایعیست که در نهایت منجر به فروپاشی زندگی فروشندهای دورهگرد به نام ویلی لومن میشوند. گفتنی است که این نمایشنامه جایزه معتبر پولیتزر را نیز برای نویسندهاش به ارمغان آورده است.
درباره نمایش صوتی مرگ فروشنده:
آرتور میلر (Arthur Miller) از بسیاری جهات چهرهای منحصربهفرد و بیهمتا در صحنهی ادبی زمانهی خود بود. اگرچه بسیاری از هنرمندان همنسل او متوجهِ بحرانهای عمیق روحی و معنویِ انسانِ مدرن شده بودند (بحرانهایی که خصوصاً پس از تجربهی دو جنگ ویرانگر جهانی به آشکاری ظهور پیدا کردند)، با این حال کمتر کسی چون میلر موفق به بازتابِ این بحرانها در آثار ادبی یا هنری خود شد. تا جایی که میتوان همصدا با بسیاری از منتقدین و مفسرین مطرح جهان، ادعا کرد که آثار نمایشی آرتور میلر آینههایی شفافاند که در برابر چهرهی انسانِ امروز گرفته شدهاند.
از آرتور میلر آثار فراوانی به جا مانده است. با این حال در اینکه کدامشان شاهکار اوست، اختلاف نظر چندانی وجود ندارد. از مطرحترین منتقدین گرفته تا عامترینِ مخاطبان، به اتفاق کتاب مرگ فروشنده (Death of a Salesman) را بهترین نمایشنامهی او میدانند.
تاریخ انتشار این اثر به سال 1949، یعنی تنها چند سال پس از پایان جنگ جهانی دوم بازمیگردد. در همین راستا، اتمسفر ماتمآلودی که آن روزها بر فضای فرهنگی اروپا و آمریکا حاکم بود، در این نمایشِ دوپردهای به خوبی قابل تشخیص است. با این حال خود نمایشنامه ربطی به وقایع دوران جنگ ندارد. میلر در نمایشنامه مرگ فروشنده بیش از هر چیز تمرکز خود را بر واکاوی بحرانی گذاشته است که به گمان وی، محصولِ ذهنیتِ سودباور و بیش از اندازه مادیگرایانهی آمریکاییست.
شخصیت مرکزی در نمایش صوتی مرگ فروشنده، مردی شصتوسه ساله به نام ویلی لومن است. نمایش با بازگشت او از سفری کاری به خانهاش در نیویورک آغاز میشود. دیالوگهای آغازینی که میان او و همسرش لیندا درمیگیرد، خیلی زود چشمانداز بحرانی زندگی خانوادهی لومن را پیش چشم مخاطب آشکار میسازد. رفتهرفته با لومن و زندگیاش بیشتر آشنا میشویم. درمییابیم که مدتها در کار فروشندگی بوده، و حال که به علت سن و سال زیاد و خستگیِ انباشتهشده طی یک عمر عرق ریختن، نمیتواند همچون گذشتهها فعال باشد، عذرش خواسته شده و از سر کار اخراج میشود.
این اما تمام ماجرا نیست. ویلی به مرور توانایی تشخیص حال از گذشته را از دست میدهد. همسر و فرزندانش معتقدند که او دچار زوال عقل شده است. اما آیا به راستی اینچنین است؟ آیا ممکن نیست که رفتارهای نامتعارف او و میلش به سیر کردن در گذشتههای از دسترفته، نه حاصل بیماری، بلکه نشأتگرفته از فشار دیوانهوار جهان بیرون باشد؟ پاسخ هر چه باشد، واقعیت یک چیز است: ویلی لومن چنان زیر بارِ زندگی خرد شده که دیگر کوچکترین امیدی به او نیست...
آرتور میلر در جملهای قهرمان اثرش را مردی خوانده که بر نیروهای زندگی کنترلی ندارد. اما آیا این نیروها چیزی جز میلِ روزافزونِ سوددهی و پیشرفت و ترقیاند؟ میلی که فراگیریاش منجر به کالایی شدنِ روابط، یا حتی فراتر، کالایی شدنِ تمام انسانیت میگردد؛ چنانچه لومن برای کارفرمایش چیزی جز ابزاری موقتی نبود. ابزاری که بعد از اتمامِ کاراییاش بایست هر چه زودتر دور انداخته شود..
افتخارات نمایش صوتی مرگ فروشنده:
- برنده جایزه پولیتزر در سال 1949
- برنده جایزه نمایشنامه انجمن منتقدین نیویورک در سال 1949
- برنده جایزه تونی بهترین نمایشنامه در سال 1949
نکوداشتهای نمایش صوتی مرگ فروشنده:
- شاهکار بینظیرِ میلر. (Penguin)
- داستانی مسحورکننده. (Chicago Tribune)
- از بهترین نمایشنامهها در تاریخ تئاتر آمریکا. (The New York Times)
اشارهای گذرا به اقتباسهای صورت گرفته از نمایش صوتی مرگ فروشنده:
این نمایشنامه نخستین بار در سال 1949 در تئاتر برادوی به روی صحنه رفت و نمایش آن برای 742 شب ادامه یافت. علاوه بر تئاتر، تاکنون چندین عنوان فیلم سینمایی نیز بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده ساخته شده است.
مهمترینِ آنها فیلمیست به کارگردانی لاسو بندک (ساختهشده در سال 1951)؛ این اثر پس از اکران عمومی موفق به دریافت جوایز متعددی از جمله جایزه گلدن گلاب و جایزه جشنواره ونیز، و همچنین، نامزدی در پنج رشتهی اسکار شد.
علاوه بر اینها، در سال 1985 نیز فیلمی تلویزیونی بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده ساخته شد که داستین هافمن بزرگ در آن به ایفای نقش پرداخت.
در سینمای ایران هم اصغر فرهادی در صحنههایی از فیلم موفق «فروشنده» اشارههایی به نمایشنامه مرگ فروشنده داشته و بخشهایی از آن را به اجرا در آورده است. فیلم فروشنده برنده جایزه جشنواره کن و جایزه اسکار شده است.
نمایش صوتی مرگ فروشنده مناسب چه کسانی است؟
از تمام علاقهمندان به ادبیات نمایشی دعوت میکنیم تا به کتاب صوتی مرگ فروشنده گوش بسپارند.
با آرتور میلر بیشتر آشنا شویم:
نمایشنامه نویس و منتقد برجسته آمریکایی، آرتور اشر میلر، در سال 1915 متولد شد. او طی شصت سال فعالیت خود در زمینه ادبیات، آثار بسیاری نوشت و نام خود را به عنوان یکی از بزرگترین نمایشنامهنویسان آمریکایی جاودانه گردانید. آرتور میلر جوایز و افتخارت بسیاری کسب کرده است، از جمله مهمترین آنها میتوان به دریافت جایزه پولیتزر در درام نویسی، جایزه استوریاس و جایزه ادبی سنت لوییس اشاره کرد. از کتابهای اوست: «همه پسران من، ساعت آمریکایی، مرگ فروشنده، پس از سقوط».
در بخشی از نمایش صوتی مرگ فروشنده میشنویم:
- ... اون مرد یه نابغه بود. اون مرد یه موفقیت مجسم بود. آخ آخ عجب خبطی. التماسم کرد باهاش برم. آخ آخ آخ.
- حالا فایدهش چیه این؟
- نمیدونید! مردی که دار و ندارش اول یه تا پیرهن بوده آخر چند معدن الماس...
- خیلی دلم میخواد یه روزی بفهمم چطوری به اینجا رسید.
- میدونی رمز کارش چی بود؟ میدونست چی میخواد. رفت دنبالش. رفت دنبالش بهش رسید. زد به جنگل. وقتی اومد بیرون تو بیست و یک سالگی ثروتمند بود! دنیا یه جور صدفه منتها تو رختخواب نمیشه بازش کرد.
- بابا، میخوام کاری کنم باقی عمر استراحت کنی.
- هه... با این هفتهای هفتاد دلار ناقابل میخوای کاری کنی تا آخر عمر استراحت کنم؟!
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | نمایش صوتی مرگ فروشنده |
نویسنده | آرتور میلر |
مترجم | حسن ملکی |
راوی | گروه گویندگان |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳ ساعت و ۲۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای نمایشنامه تراژدی خارجی |