معرفی و دانلود کتاب صوتی نان آن سالها
برای دانلود قانونی کتاب صوتی نان آن سالها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی نان آن سالها
عاشقانهای بیبدیل از هاینریش بل، نویسندهی بزرگ ادبیات معاصر آلمان؛ کتاب صوتی نان آن سالها رمانی درخشان و مسحورکننده است که داستان آن در سرزمین آلمان غربی (در دوران پساجنگ) جریان دارد. قهرمان این کتاب مرد جوانی است که بر اثر آشنایی با دختری زیبا، زندگی خود را در معرض تغییراتی اساسی میبیند. لازم به ذکر است که اثر حاضر، در سال 1967 به جایزهی «گئورگ بوخنر» رسید.
درباره کتاب صوتی نان آن سالها
هاینریش بل یکی از نوابغ مسلم ادبیات آلمان در طول قرن بیستم بود. او در بهترین آثار خود، حقیقیترین تصویر را از حیات جامعهی آلمانی در نیمهی دوم قرن اخیر به دست داده است. جامعهای که بل در این آثار به تصویر کشیده، جامعهای است سخت معذب و مأیوس؛ اجتماعی از مردمانی زخمخورده از جنگ، که میان پذیرش تقصیر خود در به ظهور رسانیدن غول نازیسم و ایفای نقشِ قربانیانِ جنایات این غول بیرحم، مردد ماندهاند.
در این میان، برخی از منتقدان بر آناند که اصلیترین مسئله در آثار هاینریش بل، پرسش از معنا و کارکرد ادبیات در چنین جامعهای است. به عبارت ساده، آنچه در داستانهای کوتاه و رمانهای بل مطرح است، این سوال به ظاهر ساده اما به واقع عمیق است: آیا ادبیات ناب، به عنوان شاخهای مهم از فرهنگ انسانی، در جامعهای که بنیانهای اخلاقی آن به واسطهی حاکمیت دستگاهی جبار و خونریز، سست و لرزان گشته، امکان ظهور دارد؟ پاسخ هاینریش بل به این پرسش «بله»ای مشروط است. ادبیات میتواند، و بلکه میباید، به حیات خود ادامه دهد. اما این مهم ممکن نمیگردد، مگر آنکه پیش از هر چیز، اصلیترین ابزار ادبیات که همانا زبان است، از آلودگیها پالوده گردد. زیرا زبانی که در اختیار ادیبانی چون هاینریش بل، توماس مان و گونتر گراس بود، به واسطهی سوءاستفادههای دستگاه پروپاگاندای نازی، به کل خصلتی ایدئولوژیک یافته بود. واژگان این زبان، تماماً کارکرد خود را از دست داده بودند؛ جملاتْ دیگر وافی به مقصود نمینمودند. چگونه میشد با زبانی که سالیانی نسبتاً طولانی، اصلیترین ابزار دیگرستیزی بود، از صلح و برابری دم زد؟ چگونه میشد واژگانِ به خودی خود خنثایی چون «نژاد» و «خون» را در آن بستر فرهنگیِ خاص به کار بُرد و از دهشت بر خود نلرزید؟ آری، زبان آلمانی باید به سرعت بازسازی میشد، و این امر تنها از عهدهی ادیبانِ متعهدی چون هاینریش بل برمیآمد.
در راستای مطالب فوق است که میتوان به اهمیت تکتک نوشتههای هاینریش بل پی برد. در همین زمینه، مایلیم مطالعهی رمانی درخشان با عنوان نان آن سالها (The Bread of Those Early Years) را به شما پیشنهاد کنیم. بل این اثر را در سال 1955 به انتشار رساند. قهرمان داستان نان آن سالها جوانی آلمانی به نام والتر فندریش است که در بحبوحهی ویرانیهای بهجامانده از جنگ جهانی دوم، به امید بهبود بخشیدن به شرایط زندگی خود، اشتغال در حرفههای گوناگون را میآزماید. با این حال، شرایط برای او هرگز به حد مطلوب نزدیک نمیشود. تا اینکه بر اثر ملاقات با زنی جوان، خود را گرفتار جذبهی عشقی شیرین مییابد که مسبب آغاز فرایند سلوک اخلاقی او میگردد.
کتاب نان آن سالها بیتردید از درخشانترین آثار ادبی هاینریش بل محسوب میشود؛ اثری با فرمی بینقص و محتوایی تأملبرانگیز. اهمیت این کتاب و غنای آن چنان است که برای ادای حق مطلب راجع به آن، باید بسیار بیش از اینها گفت و نوشت. اما افسوس که در این نوشتار کوتاه، مجالی برای این کار نیست. بنابراین، ضمن به پایان رساندن این معرفی اجمالی، از شما دعوت میکنیم که شنوندهی نسخهی صوتی این رمان بینظیر باشید.
اقتباس سینمایی از کتاب صوتی نان آن سالها
رمان نان آن سالها در سال 1962 به فیلمی تماشایی با همین عنوان بدل شد.
نکوداشتهای کتاب صوتی نان آن سالها
- برخوردار از شاعرانگیای درخشان. (Newsweek)
- کتاب نان آن سالها ساختار اسطورههای کهن را به یادمان میآورد. (Enotes)
کتاب صوتی نان آن سالها مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به ادبیات آلمانیزبان و دوستداران داستانها و رمانهای عاشقانه، دو گروه از مخاطبینیاند که به احتمال فراوان از گوش سپردن به کتاب صوتی نان آن سالها محظوظ خواهند گشت.
با هاینریش بل بیشتر آشنا شویم
هاینریش بل (Heinrich Böll) در سال 1917 دیده به جهان گشود و به سال 1985 از دنیا رفت. بل زندگی پرفرازونشیبی داشت. در عنفوان سومین دههی زندگیاش بود که همزمان با آغاز جنگ جهانی دوم، به جبهههای نبرد فراخوانده شد و اینچنین، بهترین سالهای عمر خود را در کسوت سرباز سپری نمود. پس از اتمام جنگ، فکر و ذکر بل به طور کامل معطوفِ ادبیات شد؛ چنانکه تحصیلات خویش را در این زمینه تکمیل نمود و به طور جدی خود را وقف نوشتن کرد.
کسب جایزهی ادبی گروه 47 در سال 1951 نخستین افتخار در کارنامهی ادبی بل بود. پس از این آثار او بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتند و به مرور نام خالق خود را به عنوان ادیبی بزرگ به تثبیت رساندند. هاینریش بل در سال 1972 موفق به دریافت جایزهی نوبل ادبی شد.
از میان آثار مشهور این نویسنده، میتوان به سه رمان «عقاید یک دلقک»، «نان آن سالها» و «قطار به موقع رسید» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی نان آن سالها میشنویم
آن وقتها از اینکه پدر نامه را با پست فوری فرستاده بود، تعجب میکردم و هنوز نمیدانستم فرصت خواهم داشت هدویگ را از ایستگاه راهآهن بیاورم یا نه. زیرا از زمانی که در زمینهی تعمیرات و سرپرستی ماشینهای رختشویی اتوماتیک تخصص یافتهام، آخر هفته و دوشنبههای ناآرامی دارم، به ویژه روزهای شنبه و یکشنبه که شوهرها تعطیل هستند و با ماشینهای رختشویی ور میروند تا آنکه از جنس و طرز کار این خرید گرانقیمت اطمینان بیابند. من کنار تلفن مینشینم و منتظر تلفنهایی میشوم که اغلب از نقاط دوردست مرا احضار میکنند. به محض آنکه وارد خانهها میشوم، بوی اتصالی یا سیمهای سوخته به مشامم میرسد. یا اینکه ماشینهایی را پیش روی خود مییابم که از درون آنها کف صابون مانند کارتون میکی ماوس سرازیر میشود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی نان آن سالها |
نویسنده | هاینریش بل |
مترجم | محمد ظروفی |
راوی | حامی قنبرزاده |
ناشر چاپی | انتشارات نگاه |
ناشر صوتی | نشر ماه آوا |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴ ساعت و ۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان عاشقانه خارجی |
شبیه خوابیدن روی تیوب پلاستیکی با چشمان بستهست در خنکای یک عصر تابستانی، در حال و هوای بچگی، دلچسب و کمی لرزهآور. لرزهآور بخاطر دردی که خود متن داشت. توصیفهای کتاب ملموس بود و بنظرم این نوشته از بهترین کارهای بل و هانریش هست.
واقعیت خیال به هم بافته شدند اما بیشتر داستان در ذهن والتر فندریچ میگذرد: گاهی گذار خاطراتش مثل هزارتوهایی درهم به هم میپیچد و گاهی آرام روی خط مستقیم روایت میشود.
در بخشی از کتاب (که چالشیست در عملکرد صاحبان سرمایه) در قالب پرسشهایی، والتر از دختر کارفرما دربارۀ روزهای گرسنگی او و همکارانش سوال میپرسد. او میخواهد بداند چرا آنها به جای سوپی آبکی چند تکه نان به کارگران و کارمندانشان نمیدادند تا کمی از سختی زندگی آنان بکاهند؛ در حالی که عایدی کلانی از دسترنج آنها به دست میآوردهاند.
کلمهی نان، که عنوان کتاب آنرا دارد، واقعا به معنای نان است؛ نان به معنای خودِ خود نان. معنایی که فقدان آن یعنی فقر، گرسنگی و دریوزگی.
«نانی که بخشش یک تکه از آن میتواند عشق بیافریند و دریغ داشتنش نفرت پراکنی کند!»
پینویس: کتاب، در سال 1955 نوشته شده است و با عنوان نان سالهای جوانی نیز به انتشار رسیده است.