معرفی و دانلود کتاب صوتی من ملاله هستم
برای دانلود قانونی کتاب صوتی من ملاله هستم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی من ملاله هستم
کتاب صوتی من ملاله هستم نوشتهی ملاله یوسف زی و کریستینا لمب، به روایت شجاعت و شهامت دختری پاکستانی میپردازد که برای کسب حق تحصیل خود کوشید و در این راه توسط حکومت و جامعهی عقب ماندهی کشورش ترور شد.
دربارهی کتاب صوتی من ملاله هستم:
کتاب من ملاله هستم (I am Malala)، یکی از پرفروشترین کتابهای اتوبیوگرافی در سال 2013 است که فضای تاسفبار پاکستان را به تصویر میکشد. ملاله یوسف زی (Malala Yousafza) دختری است که برای به دست آوردن حق طبیعی خودش یعنی تحصیل، به مبارزه پرداخته و توسط طالبان زروگو ترور شده است. او این زندگینامه را به دخترانی که طعم تلخ نابرابری و بیعدالتی را چشیدهاند و راهی جز سکوت کردن، نداشتهاند، تقدیم کرده است. او عقیده دارد که صدای تمام دختران رنج کشیده شنیده خواهد شد.
با شنیدن این کتاب صوتی شاید اشک از چشمانتان جاری شود و تحت تاثیر قرار بگیرید، زیرا این اثر شما را با واقعیتهایی تلخ روبهرو میکند که شاید هرگز در زندگی تصور آن را هم نکرده باشید. احساس غم و اندوه در سراسر کتاب قلبمان را فرا میگیرد، زیرا شنیدن این موضوع که همنوعان ما زیر سلطه ظلم و نادانی زندگی میکنند و اگر کسی بخواهد صدای خودش را به گوش جهانیان برساند باید از جان خود بگذرد، دردناک است. در صورتی که آزادی و برابری حق اولیهی هر انسانی است در بعضی از کشورهای دنیا هنوز هم تحصیل زنان گناه و نوعی جرم به حساب میآید. در صورتی که هر کسی از هر نژاد، زبان و مذهب، چه مرد باشد و چه زن، از تمام حقوق و آزادیهای انسانی خود میتواند استفاده کند.
در حقیقت هیچ انسانی را نمیتوان حبس و از حقوقش محروم کرد. نادان کسی است که به خود اجازه میدهد حقوق دیگران را زیر پا بگذارد و بسیاری از کودکان بیگناه را قربانی کند. ملاله یکی از همان از دختران و پسرانی است که قربانی نادانی و تعصب انسانهای زورگویی مانند طالبان شده است. اگر بدون هیچگونه تعصبی به روایت این دختر شجاع گوش دهید و عینک منفینگری را از جلوی چشمانتان بردارید، متوجه میشوید که او میتواند برای شما نشانهای خاص باشد. نشانهای که موجب میشود از خواب غفلت بیدار شوید.
خلاصهی کتاب صوتی من ملاله هستم:
در بخش اول با عنوان «پیش از طالبان»، ملاله کودکی خود را قبل از ظهور طالبان روایت میکند. او در درهی سوات در ایالت خیبر پختونخوای پاکستان ساکن بود؛ جایی که نیروهای محلی طالبان در آنجا، رفتن دختران به مدرسه را جرم و گناه میدانستند و آنها را از رفتن به مدرسه منع میکردند.
در بخش دوم با عنوان «درهی مرگ»، دربارهی ظهور جنبش طالبان پاکستان صحبت میشود. در سال 2006، فضلالله حیات که بعدها رهبر این جنبش شد، برنامهای رادیویی با عنوان «رادیو مُلّا» شروع کرد که نخست به پرسشهای شرعی مردم جواب میداد، اما پس ازمدتی، فتوا داد که موسیقی و رقص حرام است و زنان نباید از خانه خارج شوند.
بخش سوم با نام «سه دختر، سه گلوله»، داستان ترور ملاله را به تصویر میکشد. با افزایش محبوبیت، مصاحبهها و پوشش رسانهای فعالیتهای ملاله بخاطر دفاع از حقوق زنان، طالبان دست به ترور ملاله در اتوبوسی میزنند که ملاله از این ترور جان سالم به در میبرد.
بخش چهارم، با عنوان «بین زندگی و مرگ»، دوران تاریکی از زندگی ملاله را روایت میکند؛ دختری که گلوله به سرش خورده و در وضعیت وحشتناکی به سر میبرد. دو دختر دیگر نیز زنده ماندهاند و مجروح شدهاند. ملاله از پاکستان به انگلیس رفته و تحت درمان قرار گرفته است. او تنها 15 سال داشت که این اتفاق افتاد. ملاله چند ماه بعد، در ژانویهی 2013 از بیمارستان مرخص شد.
در بخش آخر، با عنوان «زندگی دوباره»، ملاله از زندگی خود در انگلستان میگوید. او دلش برای محل زادگاهش تنگ شده، اما با قدرت کلیه فعالیتهای خود را ادامه میدهد تا آن دختری نباشد که طالبان به او شلیک کردند؛ بلکه آن دختر قوی و شجاعی باشد که در راه حقوق زنان میجنگد.
ملاله یوسف زی را بیشتر بشناسیم:
ملاله در سال 1997 میلادی در سوات پاکستان چشم به جهان گشود. او در حال حاضر در بیرمینگهام انگلستان زندگی میکند و ملیت افتخاری کانادایی دریافت کرده است. پدرش، ضیاءالدین یوسفزی، فعال سیاسی پاکستانی است که در سازمان ملل فعالیت میکند. ملاله در سن 12 سالگی و تحت تاثیر افکار و فعالیتهای پدرش، شروع به نگارش وبلاگی برای بیبیسی به زبان اردو کرد که در آن جزئیات زندگی در درهی سوات، که تحت کنترل طالبان بود را شرح میداد.
یکی از خبرنگاران آمریکایی به نام آدام بی. اِلیک، مستندی درمورد زندگی او برای روزنامهی نیویورک تایمز ساخت که موجب شهرتش شد. او به مصاحبههای تلویزیونی و روزنامهای دعوت میشد و نامزد جایزهی صلح بینالمللی کودکان شده بود. ملاله در سال 2013، جایزهی ساخارف و در سال 2014، جایزهی صلح نوبل را دریافت کرد.
کریستینا لمب را بیشتر بشناسیم:
کریستینا لمب (Christina Lamb)، خبرنگاری برجسته و نویسندهای بریتانیایی است که در دانشگاه آکسفورد انگلستان به تحصیل پرداخته است. او در سال 2013 به خاطر خدمات ارزندهاش در عرصهی خبرنگاری، نشان امپراتوری بریتانیایی را از ملکهی انگلستان دریافت کرد. او در سال 1988، جایزهی خبرنگار جوان سال را به خاطر فعالیتش در افغانستانِ تحت حکومت شوروی، اخذ نمود.
او در سال 2013، این کتاب پرفروش و محبوب را با همکاری ملاله یوسفزی به نگارش درآورد. او 7 کتاب دیگر نیز نوشته که از بین آنها میتوان به «خداحافظ کابل» و «خانهی آفریقایی» اشاره کرد.
در قسمتی از کتاب صوتی من ملاله هستم میشنویم:
هنگامی که مدارس برادرانم پس از تعطیلات زمستانی بازگشایی شد خوشحال گفت که مانند من به مدرسه نخواهد رفت. با عصبانیت به او گفتم: «میدونی چهقدر خوشبختی؟» حتی تلویزیون نیز نداشتیم زیرا وقتی در اسلامآباد بودیم آن را دزدیده بودند.
شخصی نسخهای از کتاب «کیمیاگر» اثر پائولو کوئلیو را به من داد، داستانی درباره پسرکی چوپان که در جستوجوی گنج به اهرام سهگانه سفر میکند در صورتی که این گنج درون خود اوست. به این کتاب خیلی علاقمند شدم و بارها آن را مطالعه کردم. در این کتاب گفته شده است: «وقتی چیزی را میخواهید تمام دنیا برای کمک به شما دست در دست هم میدهند تا به آن دست یابید.» گمان نمیکنم که پائولو کوئلیو تاکنون به دره ما آمده و سیاستمداران بیکفایتمان را دیده باشد. نمیدانستم که آیا حیآکر پنهانی با فضلالله و فرماندههای او تماس میگیرد. حیآکر در مصاحبهها با آنان آشنا شده بود و ترغیبشان میکرد که درباره ممنوعیت تحصیل دختران تجدید نظر کنند.
او به فضلالله گفت: «مولانا گوش بدهید. شما جان مردم را گرفتید، قتل عام کردید، سرشان را بریدید، مدارس را تخریب کردید و با این حال هیچ اعتراضی علیه شما در پاکستان دیده نشد. ولی وقتی دختران را از تحصیل محروم کردید صدای مردم شنیده شد و حتی رسانههای پاکستان خشمشان را نسبت به شما نشان دادند.»
فشار از سوی کل کشور عمل کرد و فضلالله اعلام کرد که دختران تا ده سالگی یعنی کلاس چهارم میتوانند به مدرسه بروند. من کلاس پنجم بودم ولی تعدادی از ما کوچکتر از سنمان مینمودیم. آنگاه در حالی که لباس ساده پوشیده و کتابهایمان را زیر شالمان پنهان میکردیم دوباره به مدرسه رفتیم. کار خطرناکی مینمود ولی این تنها آرزوی من در آن روزها بود. بسیار خوشحال بودیم زیرا خانم مریم با وجود همه فشارها شغلش را ترک نکرد و هنوز به ما درس میداد. او از ده سالگی پدرم را میشناخت و به یکدیگر اعتماد داشتند.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی من ملاله هستم |
نویسنده | ملاله یوسف زی، کریستینا لمب |
مترجم | هانیه چوپانی |
راوی | مریم نادری |
ناشر چاپی | انتشارات کتاب کوله پشتی |
ناشر صوتی | استودیو نوار |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۲ ساعت |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای اتوبیوگرافی، کتابهای زندگینامه و خاطرات |
ی آگاهی بایستی از کوچکترین نهاد هر جامعه که خانواده است شروع بشه هر چند نهادهای سیاسی که شکل دهندهی قوانین ادارهی یک جامعه هستند نقش اصلی در این زمینه رو دارند.