معرفی و دانلود کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)

عکس جلد کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)
قیمت:
۲۵۰,۰۰۰ تومان
خرید کتاب صوتی
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)

کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)، دربردارنده‌ی درخشان‌ترین و برجسته‌ترین اشعار مولاناست و بهترین فرصت برای افرادی است که می‌خواهند با دیوان مثنوی معنوی آشنا شوند. این اثر یکی از ماندگارترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی بعد از اسلام به شمار می‌آید.

درباره‌ی دیوان مثنوی معنوی:

دیوان مثنوی معنوی اثر بی‌نظیر و جاودانه‌ی مولاناست که حاوی 26 هزار بیت است و در شش دفتر سروده شده است. این کتاب مجموعه شعر قطور و پرحجمی به شمار می‌آید و شنیدن آن کار هر کسی نیست، به ویژه اگر آن شخص با هدف آشناییِ اولیه بخواهد به سراغ این دیوان برود. درست است که این دیوان شعر از ارزش ادبی بسیار ویژه‌ای برخوردار است اما برای آغاز مطالعه‌ی آن، داشتن راهنما امری ضروری است. کتاب حاضر این وظیفه را برعهده گرفته تا به شما در این راه کمک کند و شما را بیش از پیش به افکار و اندیشه‌های مولانا علاقه‌مند می‌کند.

جلال الدین محمد بلخی کیست؟

جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولانا از برجسته‌ترین شاعران ایرانی و فارسی زبان در قرن هفتم است که شهرتی جهانی دارد و آثارش به بسیاری از زبان‌های مختلف جهان ترجمه شده است. اغلب آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده اما در اشعارش واژه‌های ترکی و عربی نیز دیده می‌شود. این شاعر بزرگ در بلخ متولد شد که در افغانستان فعلی قرار دارد اما به دلیل حمله‌ی مغول‌ها در نوجوانی به قونیه که در ترکیه‌ی امروزی قرار دارد مهاجرت کرد و همین موضوع، امروزه محل بحث و جدال بسیاری بین ایران، افغانستان و ترکیه شده است چرا که هر سه‌ی این کشورها مولانا را میراث فرهنگی کشور خود به حساب می‌آورند اما آنچه که درباره‌ی مولانا باید بدانید، شخصیت و اشعار فراملیتی و فراقومیتی مولانا است که این عارف را نمی‌توان محدود به کشور یا قومیتی خاص دانست، او و اندیشه‌هایش جهانی هستند و محدود کردن این اشعار به یک کشور خاص ظلم و جفا در حق اندیشه‌های مولانا به حساب می‌آید. مولانا در سال 672 هجری قمری در قونیه وفات یافت.

بخش بسیار زیادی از اشعار و اندیشه‌های مولانا تحت تاثیر شمس تبریزی نوشته شده است، شمس، مولانا را که فقط 37 سال سن داشت، تبدیل به عارفی دل‌سوخته کرد و مسیر زندگی او را برای همیشه دگرگون کرد که موجب ترک جایگاه تدریس و فتوای او شد و به محافظت از نفس و باطن پرداخت. درباره‌ی شخصیت شمس صحبت‌ها و افسانه‌های متفاوتی وجود دارد که نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد اما هر که بود در برهه‌ای از زمان وارد زندگی مولانا شد و در قونیه سکونت داشت. مولانا مثنوی معنوی را بعد از رفتن شمس به نگارش درآورد.

سایر آثار مولانا:

دیوان مثنوی معنوی فقط یکی از آثار ماندگار این شخصیت بزرگ است. مولانا آثار بسیاری از خود به جای گذاشته است و از میان آن‌ها می‌توان به دیوان غزلیات یا کلیات شمس، فیه ما فیه، رباعیات، مجالس سبعه، مکتوبات و... اشاره کرد.

کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول) به چه کسانی پیشنهاد می‌شود:

این کتاب صوتی برای افرادی مناسب است که به شعر و ادبیات علاقه بسیار دارند و می‌خواهند با عرفان مولانا آشنا شوند، کتاب صوتی مثنوی معنوی روحی تازه به درون‌تان و روزهایتان می‌بخشد.

گزیده‌ای از اشعار مولانا:

ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده‌ام
درکنج ویران مانده‌ام، خمخانه را گم کرده‌ام

هم در پی بالائیان، هم من اسیر خاکیان
هم در پی همخانه‌ام ،هم خانه را گم کرده‌ام

آهم چو برافلاک شد اشکم روان بر خاک شد
آخر از اینجا نیستم، کاشانه را گم کرده‌ام

درقالب این خاکیان عمری است سرگردان شدم
چون جان اسیر حبس شد، جانانه را گم کرده‌ام

از حبس دنیا خسته‌ام چون مرغکی پر بسته‌ام
جانم از این تن سیر شد، سامانه را گم کرده‌ام

در خواب دیدم بیدلی صد عاقل اندر پی روان
می‌خواند با خود این غزل، دیوانه را گم کرده‌ام

گر طالب راهی بیا، ور در پی آهی برو
این گفت و با خود می‌سرود، پروانه را گم کرده‌ام

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه
64 دقیقه
بخش اول
66 دقیقه
بخش دوم
53 دقیقه
بخش سوم
64 دقیقه
بخش چهارم
67 دقیقه
بخش پنجم
73 دقیقه
بخش ششم
67 دقیقه
بخش هفتم
38 دقیقه
بخش هشتم - قسمت اول
41 دقیقه
بخش هشتم - قسمت دوم
65 دقیقه
بخش نهم
69 دقیقه
بخش دهم
71 دقیقه
بخش یازدهم
46 دقیقه
بخش دوزادهم - قسمت اول
34 دقیقه
بخش دوازدهم - قسمت دوم

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)
نویسنده
راویساعد باقری
ناشر صوتیانتشارات نیستان هنر
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابMP3
مدت۱۳ ساعت و ۳۵ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های صوتی شعر کهن
قیمت نسخه صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)

betWeen دامنی
۱۴۰۳/۰۳/۲۶
به نام خدا همراه هستیم با یکی دیگر از شگرف آثار ترکیب شده توسط انسان که البته این فراتر از یک چیز انسانیست این مثنوی معنوی هدیه ای برای نوع بشر که گویی جوری گرد آوری شده تا همه ی مسائل را در برگیرد یعنی همه چیز! از اخلاق گرفته تا درس زندگی منش کردار گفتار و پندار آدمیان و چه زیباست سروده های مولانا خردی که طب سالها در او جمع شده که البته بسیار فراتر از ۷۰ سال زندگی دنیایی اوست گویی که او هزاران سال زندگی کرده و چنین دانشی را به چنگ آورده و قطعا این دانش زمینی نیست ما عده ای از آسمان است که درهای حکمت الهی برای تعداد اندکی انسان باز میشود و مولانا یکی از آنان است که البته اشعار او فقط قافیه و آهنگ نیست این یک ضرب اهنگ است که با ساز کیهان هماهنگی دارد که در کلام نمیگنجد درواقع در کلام انسان کوته فکری چو من نمیگنجد و امثال مولانا در هر عصری هست که برای آدمی رهنمونی در بر دارند البته مثنوی مولانا انگار تمام چیزیست که ما نیاز داریم در مورد همه چیز در آن نوشته شده است یعنی همه چیز و همین باعث گره خوردن آن به ابدیت گشته حکایات او قند در دل دانا آب میکند و نادان را شاید کلافه کند یکبار گوش دادن آن کافی نیست باید بارها تکرارش کرد تا ضمیمه و ملکه ی ذهن و پس زمینه ی آن گردد و به نوعی طریقت سالکی نیز در بر دارد چون خود او به عرفان رسیده بود در آثارش نیز سعی کرد این را بگنجاند تا به دیگر رهروان حقیقت کمکی شگرف کند تا به آزادی نزدیک شده و رها شوند! زیرا انسانی که به آزادی رسیده میتواند دیگران را نیز از بند برهاند.
محمدرضا جوادی
۱۴۰۱/۱۰/۰۹
مثنوی معنوی از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام است. این کتاب در قالب شعری مثنوی سروده شده است که در واقع عنوان کتاب نیز می‌باشد. اگر چه قبل از مولوی، شاعران دیگری مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند ولی مثنوی مولوی از سطح ادبی بالاتر برخوردار است. مثنوی معنوی شامل ۴۲۴ داستان پی درپی به شیوهٔ تمثیل، داستان سختی‌های انسان در راه رسیدن به خدا را بیان می‌کند. هجده بیت نخست دفتر اول مثنوی معنوی به نی نامه شهرت دارد و چکیده‌ای از مفهوم ۶ دفتر است. عنوان کتاب، مثنوی، در واقع نوعی از ساختار شعری است که در این کتاب استفاده می‌شود.
م کاظمی
۱۴۰۳/۱۲/۳۰
داستان‌های مثنوی بسیار شیرین و رسا بیان شده است و داستانها به یکدیگر گره خورده‌اند و دارای یک نظم منطقی می‌باشند و در خلال روایتی داستان پندهای اخلاقی را هم منتقل می‌کند. بعضی از داستان‌ها اینقدر شیرین هستند که بارها آن‌ها را شنیده ایم ولی باز هم دوست داریم که باز آن‌ها را بخوانیم قصه‌هایی مثل طوطی و بازرگان و یا طوطی و بقال و قصه پادشاهان و وزیران که در جای جای کتاب آمده است و در واقع قصه کهن و دیروز نیست بلکه قصه ماست که در مواجهه با حوادث روزگار چه کار می‌کنیم در وقت سختی و تنگدستی چه کار می‌کنیم و یا در وقت آسایش و. رفاه و وسعت روزی چه عکس العملی از خود نشان می‌دهیم. در واقع این داستانها برای عبرت گرفتن ماست که بدانیم در شرایط متفاوت تصمیم درست چیست و تصمیم غلط چیست و عواقب هر کدام را هم ذکر کرده است
مولوی با نگاهی عمیق به روح انسان و جستجوی حقیقت، خوانندگان را به تفکر و تأمل در زندگی و معنای آن دعوت می‌کند. و فکر میکنم برای فهم کامل و صحیح این اشعار اگر تسلط کافی ندارید حتما باید از منبع مطلع و معتبر کمک بگیرید تا برداشت اشتباه نداشته باشید و فقط به معنای ظاهری و لغوی بسنده نکرده باشید.
Arezou
۱۴۰۳/۱۲/۳۰
مثنوی معنوی فقط یه کتاب شعر یا داستان معمولی نیست، انگار یه دریای عمیقه که هرچی بیشتر توش غرق می‌شی، چیزای بیشتری کشف می‌کنی. توی دفتر اول، مولانا با یه مقدمه قوی شروع می‌کنه و همون اول با داستان نی، یه جورایی خلاصه کل کتابو به زبون شعر می‌گه. این که ما آدم‌ها از یه جای دیگه جدا شدیم و کل زندگیمون توی این دنیاست که دنبال اون اصل و حقیقت گمشده بگردیم، یه مفهومیه که خیلی عمیقه و به دل آدم می‌شینه.
اما چیزی که مثنوی رو خاص می‌کنه، فقط مفاهیم عمیقش نیست، بلکه روشی که مولانا این حرفا رو بیان می‌کنه خیلی هنرمندانه‌ست. با یه زبان ساده، از داستان و تمثیل استفاده می‌کنه تا مفهومای پیچیده فلسفی و عرفانی رو توضیح بده. مثلاً داستان پادشاه و کنیزک، ماجرای درویش و زرگر، یا حتی اون حکایت معروف فیل در تاریکی، همه‌شون یه پیام عمیق دارن که اگه با دقت بخونی یا به نسخه‌ی صوتیش با دقت گوش بدی، می‌فهمی چقدر به زندگی واقعی نزدیکه.
یه چیزی که موقع شنیدن نسخه‌ی صوتی مثنوی متوجه شدم، اینه که بعضی از شعرها خیلی مستقیم و واضح نیستن، یعنی نیاز به فکر کردن و تفسیر دارن. شاید برای کسی که بار اول داره میخونه یا گوش میده، یه جاهایی سخت و گیج‌کننده بشه، ولی اگه با حوصله بخونی و سعی کنی معنای پشت شعرها رو درک کنی، کم‌کم یه تصویر واضح‌تر از نگاه مولانا به زندگی و عشق پیدا می‌کنی.
در کل، مثنوی برای کسی که دوست داره یه نگاه عمیق‌تر به زندگی و حقیقت داشته باشه، فوق‌العاده‌ست. به نظرم اگه به عرفان و فلسفه علاقه دارید، یا حتی اگه فقط دوست دارید یه کتاب بخونید که نگاهتون به دنیا رو عوض کنه، حتماً باید یه بار سراغ مثنوی برید.
Ali20
۱۴۰۴/۰۱/۱۴
با عرض سلام. 🌹
در کتاب مثنوی معنوی (دفتر اول)  ما با عمیق‌ترین اندیشه‌های عارفانه مولانا در قالب اشعاری خواندنی رو به رو هستیم که اثری بی‌نظیر و جاودانه از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی است.
اگر به شعر و ادبیات علاقه دارید و اگر دوست دارید با عرفان مولانا آشنا شوید،  کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر و
اول)  را انتخاب کنید تا روحی تازه به روزهایتان ببخشید.
مثنوی معنوی (دفتر اول)  شامل عمیق‌ترین اشعار عرفانی است که تا به حال خوانده‌اید. ورود عرفان به شعر با سنایی آغاز شد، با عطار رشد کرد با مولانا به اوج خود رسید.  مولانا در هجده بیت ابتدایی مثنوی معنوی (دفتر اول)  که آن را نی‌نامه‌ نامیده است و به نوعی مقدمه‌ی آن نیز به شمار می‌رود، تمام آنچه را که در هفت دفتر دیگر برای گفتنش تلاش کرده است، به زبان آورده است.  مولانا مثنوی معنوی را بعد از رفتن شمس می‌نویسد. در همان سالی که صلاح‌الدین زرکوب (از یاران و مرادان مولانا) وفات یافت. گفته می‌شود که تاخیر در شروع مثنوی به جهت وفات زن حسام‌الدین چلپی بوده و ملال خاطر حسام، سبب شده بود تا مولانا نظم مثنوی را به تاخیر بیندازد.  مولانا مثنوی معنوی را در شش دفتر و بیست و هفت‌هزار بیت سروده است. در مثنوی معنوی حکایات بسیاری را آورده است و با استفاده از تمثیل‌های دلنشین مقصود و پیام خود را رسانده است.
N
۱۴۰۴/۰۱/۱۴
کتاب *مثنوی معنوی* اثر جاودانه مولانا، یکی از شاهکارهای ادبیات عرفانی فارسی و جهان است. این کتاب به شش دفتر تقسیم شده و مملو از حکایات، داستان‌های تمثیلی، و مفاهیم عمیق عرفانی است که همواره مخاطبان خود را به تفکر و تأمل دعوت می‌کند.
نقاط قوت این اثر شامل زبان شاعرانه و پرمغز، تمثیل‌های زیبا، و آن
عمق معنایی است. مولانا از داستان‌ها به عنوان ابزاری برای بیان مفاهیم عرفانی استفاده می‌کند و از طریق آن‌ها حکمت‌های عمیق انسانی و الهی را با زبانی ساده اما پرمعنا منتقل می‌کند. این اثر نه تنها یک کتاب شعر، بلکه یک مرجع فلسفی، اخلاقی، و عرفانی است که هر نسل از خوانندگان تفاسیر جدیدی از آن استخراج می‌کنند.
با این حال، برای افرادی که با مفاهیم عرفانی و سبک نگارش کلاسیک آشنا نیستند، ممکن است خواندن این اثر چالش‌برانگیز باشد. فهم عمیق آن به تأمل، مطالعه‌ی تفاسیر و آشنایی با سنت‌های عرفانی نیاز دارد.
این کتاب واقعاً اثری فراتر از زمان و مکان است.
آرمان ابراهیمی
۱۴۰۴/۰۱/۱۲
یه تجربه‌ی فوق‌العاده از ادبیات کلاسیک فارسیه که با صدای گرم و دلنشین ساعد باقری، روح و روان شنونده رو به دنیای عرفان و حکمت مولانا می‌بره. این نسخه صوتی، به شیوه‌ای متفاوت و امروزی، اثر بزرگ مولانا رو به گوش ما می‌رسونه و باعث می‌شه که حتی کسایی که به ادبیات کلاسیک علاقه چندانی ندارن، از گوش دادن لذت ببرن.
در این کتاب صوتی، ساعد باقری با لحن آرام و آهنگینش، هر بیت از مثنوی رو زنده می‌کنه و حس تعمق و اندیشه رو توی شنونده برمی‌انگیزه. صدای او طوریه که انگار دارید کنار یه دوست صمیمی نشسته‌اید و قصه‌های شیرین و حکمت‌آمیز مولانا رو گوش می‌دین. این روایت باعث می‌شه که مفاهیم عمیق عرفانی به زبان ساده‌تر و قابل دسترس‌تر بیان بشن.
یکی از نقاط قوت این نسخه، توجه به جزئیات و حفظ ریتم و وزن شعرهای مولاناست. ساعد باقری تونسته حس موسیقایی خاص مثنوی رو به خوبی منتقل کنه، به طوری که شنونده در هر لحظه احساس کنه داره قدمی در دنیای معنویت برمی‌داره. این امر باعث می‌شه که وقتی به این کتاب گوش می‌دین، انگار زمان یه لحظه برای شما متوقف می‌شه.
البته باید بگم که مثنوی به خودی خود، متنی پیچیده و چندلایه است و ممکنه برای شنوندگان ناآشنا با اصطلاحات عرفانی، گاهی نیاز به تمرکز بیشتری داشته باشه. اما این چالش، در عوض، فرصتی فراهم می‌کنه تا هر بار که گوش می‌دین، برداشت‌های جدیدی از حکمت مولانا پیدا کنین.
در مجموع، این کتاب صوتی یه انتخاب عالی برای دوستداران ادبیات کلاسیک و عرفانیه. «مثنوی معنوی» به روایت ساعد باقری نه تنها به حفظ ارزش‌های اصیل مولانا کمک می‌کنه، بلکه با صدای گرمش، تجربه‌ای دلنشین و تاثیرگذار از دنیای عرفان رو به شما هدیه می‌ده.
Fatima Afshar
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
دفتر اول مثنوی معنوی یکی از بزرگ‌ترین آثار ادبی و عرفانی در تاریخ ادبیات فارسی است. این دفتر با نثری شاعرانه و پیچیده، به بررسی مسائل فلسفی، عرفانی و اخلاقی می‌پردازد و نگاهی عمیق به روابط انسانی و ارتباط انسان با خدا و جهان دارد.
نقاط قوت این اثر شامل زبان زیبا و تصویری مولاناست که بیانگر عمیق و
احساسات اندیشه‌های فلسفی او می‌باشد. داستان‌ها و تمثیل‌های عالی در این دفتر به خوبی به تصویر کشیده‌شده و هر داستان به نوعی به درک مفاهیم عمیق‌تر کمک می‌کند. مولانا با استفاده از حکایت‌های مختلف، تلاش می‌کند تا جستجوگری روح انسانی را در راه حقیقت و معنویت به تصاویر زیبایی تبدیل کند.
این اثر همچنین دارای مضامین اخلاقی و آموزشی است که خواننده را به تفکر و تعمق در زندگی و روابطش با دیگران و خداوند ترغیب می‌کند. شیوه بیانی مولانا به گونه‌ای است که هم‌زمان می‌تواند عمیق و سهل‌الفهم باشد؛ به طوری که خوانندگان با سطوح مختلف درک می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند.
با این حال، ممکن است برخی از خوانندگان با زبان و بیان خاص مولانا مشکل داشته باشند. تداخل میان داستان‌ها و تمثیل‌ها، گاهی ممکن است موجب سردرگمی شود و نیاز به دقت و زمان بیشتری برای درک مفاهیم عمیق‌تری باشد. همچنین، به دلیل غنای معنایی، ممکن است همه خوانندگان به سادگی نتوانند به تمامی پیام‌های فلسفی و عرفانی کتاب دست پیدا کنند.
در نهایت، دفتر اول مثنوی معنوی یک اثر ایشان به عمق معانی زندگی، روحانیات و جستجوی حقیقت پرداخته است و با نثر غنی و زیبای خود، خوانندگان را به تفکری عمیق و معنوی ترغیب می‌کند. این کتاب می‌تواند منبع الهام و رشد برای افرادی باشد که به دنبال فهم بهتر از زندگی و ارتباطات انسانی خود هستند.
م ظ
۱۴۰۴/۰۱/۰۸
مثنوی معنوی 🖍️
مثنوی نام کتاب شعری از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شاعر و صوفی پارسی‌گو است که به مثنوی معنوی یا مثنوی مولوی هم مشهور است این کتاب شامل ۲۶٬۰۰۰ بیت است و از ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از اصلی‌ترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت فارسی پس از اسلام است. پیش از مولوی، شاعران دیگری
مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند اما مثنوی مولوی از سطح ادبی بالاتر برخوردار است، در این کتاب ۴۲۴ داستان پی‌درپی به روش تمثیل داستان تلاش و سختی‌های انسان در راه رسیدن به خدا را بیان می‌کند. اولین بیت دفتر اول مثنوی معنوی به نی‌نامه شهرت دارد و چکیده‌ای از مفهوم ۶ دفتر است. این کتاب به درخواست شاگرد مولوی، حسام‌الدین حسن چلبی، در سالهای ۶۶۲ تا ۶۷۲ هجری/۱۲۶۰ میلادی تالیف شد. عنوان کتاب، مثنوی، در واقع نوعی از ساختار شعری است که در این کتاب استفاده می‌شود.
مولوی در این کتاب مجموعه‌ای از اندیشه‌های فرهنگ اسلامی را گرد آوری نموده است
بشنو این نی چون شکایت می‌کند
از جدایی‌ها حکایت می‌کند
کز نِیِستان تا مرا بُبریده‌اند
در نفیرم مرد و زن نالیده‌اند
سینه خواهم شَرحه شَرحه از فراق
تا بگویم شرح درد اشتیاق
هر کسی کو دور ماند از اصلِ خویش
باز جوید روزگارِ وصل خویش
من به هر جمعیّتی نالان شدم
جفت بدحالان و خوش‌حالان شدم
هر کسی از ظّن خود شد یار من
از درون من نجُست اسرار من
سرِّ من از نالهٔ من دور نیست
لیک چشم و گوش را آن نور نیست
تن ز جان و جان ز تن مستور نیست
لیک کس را دیدِ جان دستور نیست
آتش است این بانگِ نای و نیست باد
هر که این آتش ندارد نیست باد
آتش عشق است کاندر نی فتاد
جوشش عشق است کاندر میْ فتاد
نی حریف هر که از یاری بُرید
پرده‌هااَش پرده‌های ما درید
اشکان عجم زاده
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
داستان‌های مثنوی با شیرینی و رسایی بیان شده‌اند و به یکدیگر گره خورده‌اند. این داستان‌ها دارای نظم منطقی هستند و در خلال روایت‌ها پندهای اخلاقی را منتقل می‌کنند. برخی داستان‌ها، مانند "طوطی و بازرگان" و **"طوطی و بقال"**، آن‌چنان جذاب‌اند که بارها شنیده‌ شده و هنوز هم دوست داریم آن‌ها را بخوانیم. و این قصه‌ها به ما نشان می‌دهند که چگونه در مواجهه با حوادث روزگار عمل کنیم؛ در سختی تنگدستی چه کنیم و در آسایش و رفاه چه واکنشی نشان دهیم.
هدف این داستان‌ها عبرت گرفتن و یادگیری درست و غلط در شرایط مختلف است. مولوی با نگاهی عمیق به روح انسان، خوانندگان را به تفکر درباره زندگی و معنی آن دعوت می‌کند. برای فهم کامل اشعار، اگر تسلط کافی ندارید، توصیه می‌شود از منابع معتبر کمک بگیرید تا از برداشت‌های اشتباه و محدود پرهیز شود.
به‌طور کلی، مثنوی نه‌تنها به ما معرفت و آگاهی می‌دهد، بلکه با نگاهی عمیق به زندگی، به ما می‌آموزد که چگونه از تجربیات دیگران عبرت بگیریم و در مسیر رشد و شناخت خود قدم برداریم.
محمد علی فراهی
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
کتاب صوتی «مثنوی معنوی (دفتر اول)» که توسط ساعد باقری خونده شده، یکی از بهترین نسخه‌های صوتی این اثره. ساعد باقری با صدای خوش و خیلی روان اشعار مولانا جلال‌الدین محمد بلخی رو به خوبی می‌خونه. یکی از مزیت‌های این کتاب صوتی اینه که لحن گوینده درست و مناسب انتخاب شده، طوری که مفاهیم عمیق شعرها رو ضبط راحت‌تر می‌فهمی.
کیفیت این کتاب هم خیلی خوبه، هیچ موسیقی اضافی‌ای نداره که حواس آدم رو پرت کنه و همه‌ی توجه رو می‌ذاری روی متن شعر. این باعث می‌شه که به جای اینکه حواست به پس‌زمینه پرت بشه، کاملاً بتونی با اشعار ارتباط برقرار کنی. اما البته بعضی‌ها هم گفتن که ممکنه صدای گوینده برای همه جذاب نباشه، ولی این نظر به نظر من سلیقه‌ایه.
در نهایت، این کتاب صوتی با قیمت مناسب و کیفیت بالا یه انتخاب عالی برای کساییه که می‌خوان از طریق گوش دادن به یک اثر بزرگ ادبی، درک بهتری از مثنوی معنوی پیدا کنن. با توجه به اینکه مولانا توی این کتاب حرف‌های عمیق و فلسفی زده، گوش دادن به این نسخه صوتی می‌تونه خیلی براتون مفید باشه.
مانی ابول
۱۴۰۴/۰۱/۰۱
مثنوی معنوی، بزرگ‌ترین اثر عرفانی ایران و یکی از بزرگ‌ترین آثار هنر و اندیشه بشری، اثر جلال‌الدین محمد بلخی، مشهور به مولاناست. مولانا این اثر را بین سال‌های ۶۵۷ تا ۶۷۲ قمری سروده و کتابت کرده است. گفته شده که آغاز سرایش این اثر به درخواست حسام‌الدین چلپی بود؛ چلپی از عرفا و اربابان طریقت آن زمان و بود نزد مولانا مقامی والا و عزیز داشت. ذکر او نیز بارها در مثنوی آمده است.
مثنوی معنوی به شش دفتر تقسیم شده است و مولانا مطالب خود را گاه در قالب حکایات و گاه به صورت تأملات عرضه داشته است و از حیث کثرت و تنوع مضامین کمتر کتابی را می‌توان با مثنوی مقایسه کرد. اکثر قصه‌های مثنوی برگرفته از منابع پیشین است که مولانا آن‌ها را به شیوه خود به نظم درآورده است.
قصه‌ها و تمثیلات مثنوی گاه در یکی دو بیت به اتمام می‌رسند و گاه بسیار طولانی می‌شوند و گاه در دل یک حکایت، قصه‌ای دیگر نمودار می‌شود.
نسخه‌برداری از مثنوی از همان زمان حیات مولانا آغاز شد و بعد از وفات او همچنان ادامه یافت. در دوران معاصر، در ترکیه و ایران و هند نسخه‌های متعددی از آن تحریر شده است.
محمد صادق خوشتیپ
۱۴۰۴/۰۱/۰۱
اولا تشکر بسیار از همه دست اندر کارانی که این کتاب بسیار با ارزش رو رایگان در اختیار مردم قرار دادند.
دم آقای ساعد باقری گرررم. اصن دمش آتیشی! خیلی عالی خوندن واقعا لذت بردم. امیدوارم عید نوروزشون مبارک باشه و همیجوری پرقدرت ادامه بدهند.
باید بگم، ایییین همه دنبال کتاب خودسازی، کتاب موفقیت، ولی
و... گشتم! هیچکس (نه معلمی نه دوستی نه پدرمادری، هیچکی!) نگفت که یه کتاب هست به اسم مثنوی معنوی، (گلستان سعدیم هست، شاهنامه هم هست ولی حالا صحبت مثنوی معنویه) که درسهای زندگی توشه. برو بخون/بشنو دوتا چیز بدرد بخور یاد بگیر.! هیشکی نگفت! خلاصه من تازه فهمیدم مولانا جلال الدین محمد بلخی کیه! و باید بگم عجب آدمی هم هست! داستاناش هم شاید بگید این چندصدسال قبل زندگی می‌کرده پندهاش بدرد الان نمیخوره، ولی اصلا اینجوری نیست و هر ادمی از هر نسلی می‌تونه بهره ببره از اندرزهای کتاب. هم صحبت‌های انگیزشی داره، هم پند اخلاقی هم همه چی و نکتش اینه که درقالب داستان نکته اصلی رو میرسونه، و برای همین به درد کوچیک و بزرگ میخوره. اگر معنی هر داستانیش رو هم متوجه نشدید، اسم یا بخشی از داستان رو جستجو کنید.
ادبیات ایرانو دریابید، فلاسفه ایرانو دریابید، فارسیو دریابید، فارسی رو خیلی خیلی دریابید. خیلی آثار قشنگی داریم؛ حیف «کم شدن اونایی که دریابند.»
هیما.م
۱۴۰۴/۰۱/۰۱
*مثنوی معنوی* یه شاهکار بی‌نظیره، پر از داستان‌های جذاب، حکمت عمیق و حرفایی که حتی بعد از قرن‌ها هنوز به دل می‌شینن. مولانا توی این کتاب از هر دری حرف زده—عشق، معرفت، خودشناسی، خدا، دنیا، زندگی... خلاصه یه دنیای کامله توی شعر!
داستان‌هاش بعضی وقتا ساده و بامزه‌ن، ولی پر از نکته‌های عمیق. مثلا یه
قصه ممکنه درباره‌ی یه خر باشه که از دست صاحبش در می‌ره، ولی وقتی دقیق‌تر نگاه کنی، می‌بینی که داره درباره‌ی آزادی روح از قید و بندهای دنیایی حرف می‌زنه.
مولانا توی *مثنوی* انگار دست آدمو می‌گیره و می‌گه: **"بیا، یه نگاهی از یه زاویه‌ی دیگه به دنیا بنداز، شاید چیزایی رو ببینی که قبلا بهشون توجه نمی‌کردی. "** یه جورایی انگار یه رفیق معنویه که وقتی گیج می‌شی یا حس می‌کنی توی بن‌بست افتادی، یه حرفی توی شعرهاش پیدا می‌کنی که راهتو روشن کنه.
اگه هنوز *مثنوی* رو نخوندی، پیشنهاد می‌کنم کم‌کم و با حوصله بری سراغش، چون هر بیتی‌ش یه دنیای جداگانه‌ست!
Kamelia Abolhassani
۱۴۰۴/۰۱/۰۱
واقعا بی نظیره ارامش خاصی به آدم میده این کتاب حدوداً از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده اما در چاپ حاضر تعداد ابیات آن که برابر با ابیات تصحیح و طبع نیکلسون است، از این قرار است:
دفتر اول: ۴۰۰۳ بیت
دفتر دوم: ۳۸۱۰ بیت
دفتر سوم: ۴۸۱۰ بیت
دفتر چهارم: ۳۸۵۵ بیت
دفتر پنجم: ۴۲۳۸ بیت
و دفتر ششم: ۴۹۱۶
بیت
است که بر روی هم کل اثر مشتمل بر ۲۵۶۳۲ بیت می‌شود [۲] که یکی از برترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت ایرانی پس از اسلام است. این کتاب در قالب شعری مثنوی سروده شده است؛ که در واقع عنوان کتاب نیز می‌باشد. اگر چه قبل از مولوی، شاعران دیگری مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند ولی مثنوی مولوی از سطح بالاتری برخوردار است. [۳] در این کتاب ۴۲۴ داستان پی‌درپی به شیوهٔ تمثیل داستان سختی‌های انسان در راه رسیدن به خدا را بیان می‌کند. هجده بیت نخست دفتر اول مثنوی معنوی به نی‌نامه شهرت دارد و چکیده‌ای از مفهوم ۶ دفتر است. [۴] [۵] این کتاب به درخواست شاگرد مولوی، حسام‌الدین حسن چلبی، در سال‌های ۶۶۲ تا ۶۷۲ هجری/۱۲۶۰ میلادی تألیف شد. عنوان کتاب، مثنوی، در واقع نوعی از ساختار شعری است که در این کتاب استفاده می‌شود. [۵]
مشاهده همه نظرات 536

راهنمای مطالعه کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول)

برای دریافت کتاب صوتی مثنوی معنوی (دفتر اول) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.