معرفی و دانلود کتاب صوتی سگ ولگرد
برای دانلود قانونی کتاب صوتی سگ ولگرد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی سگ ولگرد
کتاب صوتی سگ ولگرد نوشتهی صادق هدایت، داستان زندگی سگی تنها و سرگردان را به تصویر میکشد که صاحب خود را گم کرده و در دنیایی تاریک و سخت گرفتار شده است. هدایت به عنوان پدر داستاننویسی نوین ایرانی، موفق شد با نوشتن این اثر مورد توجه بسیاری از منتقدان داخلی و خارجی قرار بگیرد.
درباره کتاب صوتی سگ ولگرد:
یکی از داستانهای کوتاه صادق هدایت که به چندین زبان دنیا ترجمه شده و فضایی نمادین و تاریک گونه دارد، کتاب سگ ولگرد (The Stray Dog) نام دارد. این داستان در سال 1321 شمسی به همراه هفت داستان دیگر در یک مجموعه به چاپ رسید.
ماجرای کتاب صوتی سگ ولگرد از زبان سگی اسکاتلندی به نام پات روایت میشود که صاحب خود را گم کرده و حالا سرگردان و گرسنه در خیابانها آواره شده است و نمیداند که چطور غذا تهیه کند. نویسنده به خوبی توانسته احوالات حیوانی را توصیف کند که گویی نوعی شعور و درک انسانی در او وجود دارد و هیچ وقت به هیچ انسانی آزاری نرسانده است. اما برعکس او از سمت انسانها انواع توهین و تحقیر را تحمل میکند و گویی سهم او از این دنیای بزرگ، تنهایی و کتک خوردن از دیگران است.
اما این سگ ولگرد خواسته زیادی از زندگی ندارد و فقط میخواهد به آغوش گرم مادرش بازگردد و به آرامش و خوشی برسد. ولی با گم کردن صاحبش به خاطر شنیدن بوی یک سگ ماده، اتفاقات تلخ و کابوس واری برایش پیش میآید.
هدایت در این داستان کوتاه به خوبی توانسته فضای یخ زده، مرگبار و خشونتبار خیابانهای شهر را به تصویر بکشد و با زبانی استعاری و کنایی وضعیت زندگی انسانهای زمانه خود را شرح دهد. به همین خاطر اسطورهشناسان، روانشناسان و منتقدان ادبی و اجتماعی تحلیلهای گوناگونی از این داستان ارائه کردهاند و حتی احمد شاملو و صادق چوبک، دو تن از بزرگان ادبیات فارسی، نیز برای خلق بعضی آثارشان از سگ ولگرد تاثیر پذیرفتهاند.
صادق هدایت را بیشتر بشناسیم:
یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان و روشنفکران دوران معاصر، صادق هدایت (Sadegh Hedayat) است. او یکی از درخشانترین نویسندگان و مترجمان ایرانی بود که همراه با محمدعلی جمال زاده، صادق چوبک و بزرگ علوی به عنوان یکی از پدران داستاننویسی نوین شناخته میشود.
او آثار متنوعی در سبکها و موضوعات مختلف از خود برجای گذاشته اما همواره نام هدایت با رمان بوف کور گره خورده است؛ رمانی که آن را یکی از درخشانترین داستانهای معاصر ایرانی میدانند. به غیر از آن حجم مقالات، ترجمهها و نوشتههای این نویسنده چنان زیاد است که توانسته تاثیر عمیقی روی جریان روشنفکری ایرانیها بگذارد؛ افرادی چون بهرام بیضایی، هوشنگ گلشیری، عباس معروفی، غلامحسین ساعدی و... از جمله هنرمندانی بودند که به نوعی از زندگی هدایت تاثیر گرفتهاند.
این داستاننویس مشهور در سال 1281 خورشیدی در شهر تهران به دنیا آمد. او سالهای کودکی و نوجوانی خود را در مدرسه علمیه و دارالفنون گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیلات راهی کشور فرانسه شد. در آنجا بود که با فرهنگ و ادبیات غربی آشنایی بیشتری پیدا کرد و برای مجلات فرانسوی مینوشت.
صادق هدایت تا به حال چندین خودکشی ناموفق در زندگیاش داشته که اولین بار در شهر پاریس اتفاق افتاد و میخواست خودش را در رودخانهای غرق کند و براساس گفتههای دوستانش، دلیل آن شکست عاطفیاش بوده است.
پس از آن به ایران بازگشت و نویسندگی را به طور جدیتر ادامه داد و ملاقات و آشنایی با بزرگ علوی، مجتبی مینوی و مسعود فرزاد، سبب تشکیل گروهی به نام ربعه شد که میزبان روشنفکران و ادبیان بزرگ ایرانی بود. درواقع بیشتر آثار منتشر شده از هدایت، در دهه بیست شمسی بوده و کتابهای ارزشمندی را نیز به فارسی ترجمه کرده و حتی او اولین فردی به شمار میرود که متونی را که به زبان پهلوی (پارسی میانه) نوشته شده بودند، به فارسی امروزی برگردانده است.
او در همان دوران به خاطر نوشتن داستانهایی انتقادی که مسائل اجتماعی و اقتصادی را هدف گرفته بود، در سال 1314 به عنوان یکی از نخستین ممنوع القلمهای ایران لقب گرفت و پس از فشارها و سانسورهای داخلی، مدتی به کشور هندوستان سفر کرد و با ادبیات و فرهنگ شرقی آشنا شد و این سفر تاثیر زیادی بر روی افکار و نوشتههای این نویسنده گذاشت.
سرانجام هدایت دوباره در سال 1326 به فرانسه رفت و چهار سال بعد در اوج بحران روحی خود، تمامی نوشتههایش را سوزاند و در سن 48 سالگی خودکشی کرد.
برخی از آثار این داستان نویس و روشنفکر مشهور ایرانی عبارتند از: «سه قطره خون، حاجی آقا، بوف کور، زنده به گور، فواید گیاهخواری، فولکور یا فرهنگ توده، ترانههای خیام، اصفهان نصف جهان و...»
ویژگیهای ساختاری و محتوایی نوشتههای صادق هدایت:
- طنز قوی و انتقادی در آثار داستانیاش به وفور دیده میشود.
- نوشتههای او اغلب ساده، رئالیستی و بدون دشوار نویسی است.
- هدایت یک ناسیونالیست بود و به عناصر ملی و ایرانی اهمیت فراوانی میداد.
- درون مایه و محتوای بیشتر داستانهای این نویسنده، ضدیت با خرافه پرستی، استبداد، انتقاد از فضای جامعه و مرگ اندیشی است.
- صادق هدایت همواره به جنبههای درونی شخصیتهای داستانش میپردازد و به ظاهر محدود نمیشود و از منظر روانشناختی آنها را بررسی میکند.
کتاب صوتی سگ ولگرد به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب فوقالعاده برای شما مناسب است.
در بخشی از کتاب صوتی سگ ولگرد میشنویم:
پات چندین بار با صاحبش به وسیله اتومبیل سفر کرده بود ولی در این روز، او مست بود و شور و اضطراب مخصوصی داشت. بعد از چند ساعت راه در همین میدان پیاده شدند. صاحبش با آن دو نفر دیگر از همین کوچه کنار برج گذشتند ولی اتفاقا بوی سگ مادهای، آثار بوی مخصوص همجنسی که هات آن را جستوجو میکرد، به یک باره او را دیوانه کرد. به فاصلههای مختلف بو میکشید و بالاخره از راه آب باغی، وارد باغ شد.
نزدیک غروب که دو مرتبه صاحبش میگفت: پات، پات! به گوشش رسید. آیا حقیقتا صدای او بود؟ و یا انعکاس صدای او در صدایش پیچیده بود؟ گرچه صدای صاحبش تاثیر غریبی در او میکرد، زیرا تمام تعهدات و وظایفی که خودش را نسبت به آنها مدیون میدانست، یادآوری مینمود ولی قوهای مافوق قوای خارج، او را وادار کرده بود که با سگ ماده باشد. به طوری که حس کرد، گوشش نسبت به صداهای دنیای خارجی، سنگین و کند شده؛ احساسات شدیدی در او بیدار شده بود و بوی سگ ماده به قدری تند و قوی بود که سر او را به دوار انداخته بود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی سگ ولگرد |
نویسنده | صادق هدایت |
راوی | رضا عمرانی |
ناشر چاپی | نشر روزگار |
ناشر صوتی | استودیو نوار |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان اجتماعی ایرانی |
خسته نباشید
کتاب سگ ولگرد رو همین الان گوش دادم.
اسم صادق هدایت رو زیاد شنیده بودم، اما این اولین اثری از ایشون بود که خوندم.
سگ ولگرد به تعصب مذهبی راجع به سگ و نجاسات توجه داره.
ولی ما با هر آیین و مذهبی باشیم، از نقطه نظر انسانیت و روحیه و وجدان، اجازه برخورد بد و آزار رسوندن به و هیچ موجود زنده دیگری رو نداریم.
وقتی که ما با یه موجود زنده که حالا بهردلیلی دوسش نداریم، یا ازش میترسیم برخورد میکنیم، نباید به خودمون اجازه زدن اذیت کردنش رو بدیم. اینی اصل خیلی ساده و پیش پا اقتاده بنظر میاد، ولی اگر بتونیم همین اصول ساده رو رعایت کنیم، زندگی روحی، شخصی و اجتماعی خیلی متفاوت تر و بهتر میشه. و کوچکترها هم احترام به طبیعت و دیگران رو یاد میگیرند.
ممنون