معرفی و دانلود کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی - جلد اول
برای دانلود قانونی کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی - جلد اول و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی - جلد اول
افسانه نجم آبادی در کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی - جلد اول، به بررسی موضوع دگرگونی امور جنسیتی و نیازهای جنسی در دوران قاجار میپردازد و به شما میگوید که ایران چگونه در رویارویی با غرب در قالب مسائلی مانند ملت، نیازهای جنسی، کشور و علم تغییر کرده است.
کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش (Women with Mustaches and Men without Beards) برای افراد علاقهمند به موضوعات جنسیت و تاریخنگاری، بسیار مناسب است. اثری جذاب و درخشان به قلم افسانه نجمآبادی (Afsaneh Najmabadi) که برای اولینبار در سال 2005 میلادی به چاپ رسید. آنچه که این کتاب صوتی شما را پس از شنیدنش به فکر فرو میبرد. حجم دادههای تاریخی بسیار و پیچیدگی تحلیلهای فرضی نجم آبادی است.
این کتاب صوتی به بررسی آثار باقی مانده از دوران قاجار میپردازد و موارد بسیاری همچون سفرنامهها و زندگینامهها، اشعار، رمانهای فارسی، نمادهای حک شده بر روی سکهها و... را مورد نقد و بررسی قرار میدهد و تاریخی از ایران در دورهی قاجار، که گفتمان رسمی از تاریخ جنسیت ایران را با سوالات جدی روبهرو کرده، به تصویر میکشد.
در حقیقت این کتاب صوتی هم جنسگرایی مردان ایرانی در دوران قاجاریه و پیش از آن که به صورت موضوعی عادی در جامعه بوده را به نمایش میگذارد و نشان میدهد که این موضوع موجب تنهایی، افسردگی و گوشهنشینی زنان شده بود. از دیدگاه مردان آن زمان، زنان تنها برای به دنیا آوردن فرزند آفریده شده بودند و عشق حتی در ادبیات و هنر هم برای مردانی که ریش و سبیل نداشتند نیز سمبل زیبایی و کمال بود. زمانیکه از اواسط قرن 19 بین ایران و اروپا روابط مستحکمتری به وجود آمد، در هنجارهای جنسی نیز تغییرات چشمگیری صورت گرفت. این اثر ماندگار و تاریخی به شما میگوید که چگونه ارتباط با فرنگیان زندگی روزمرهی مردم آن دوره را متحول کرد و فهم آنها را نسبت به گذشته تغییر داد.
کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش به دو دلیل به نگارش درآمد؛ دلیل اول: فکتهای تاریخی و دلیل دوم: نظریههای علوم انسانی. نجم آبادی در این کتاب، زیرکانه و با دانشی آکادمیک، دادهها، مستندات و شواهد تاریخی را با یکدیگر ادغام میکند که سوار شدن این علوم بر تاریخ، نشان دهندهی حقیقتی بسیار درسآموز است؛ اینکه گذشته نه فقط با پیدا کردن قطعاتی از تاریخ کشف میشود، بلکه از کنار نظریات و موضوعات تازه مجدد صورتبندی میشود.
پس از شنیدن این کتاب صوتی، اطلاعات شما دربارهی احساسات و نیازهای طبیعی، زیر سؤال برده میشود. این اثر رازهایی را برملا میکند که به شما نشان میدهد، آنچه طبیعی به شمار میآوردید، تنها در دورهای از تاریخ «طبیعیسازی» شده است.
در بخشی از کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی میشنویم:
مردان بزرگسالی که بعد از سن معینی به روابط جنسی با پسران نوجوان ادامه میدادند، غالباً مورد نکوهش قرار میگرفتند. میرزا محمود مطلب طنزی دارد درباره شاعر نابینایی به نام منعم که امردان را از فاصله صد قدمی تشخیص میداد. هنگامی که از او پرسیدند چگونه چنین چیزی ممکن است، شاعر پاسخ داد، درخشندگیای که از چهره پسران جوان ساطع میشود از دیوارهای نابینایی عبور میکند. مجدالملک با نیش و کنایه درباره خزانهدار ارتش، میرزا هدایت، میگوید: «این جوان 67 ساله که هنوز حشر او با اطفال نابالغست، بخلاف ارباب قلم ایرانی، ریش خود را از ته میزند».
مردان جوانی که رفتهرفته ریششان درمیآمد، در صورتی که همچنان به مردان بزرگتر از خود علاقهمند میماندند، مورد نکوهش قرار میگرفتند. محمودمیرزا در رابطه با جوان شاعری به نام ابوطالب پرتو مینویسد: «از جوانان یوسفمثال شهر نهاوند است. غبار خط اگرچه آیینه جمالش را تار نموده و بگرد گل عارضش باغبان قضا از خار دستهها بسته، هنوزش بوی وفا از گریبان دوستی میآید و مشتاقان مهجور را در نهان از خود ممنون دارد، مطلوب و محبوب نظربازان است».
قرن نوزدهم خالی از اشعار همجنسدوستانه و سرگرمیهای پورنوگرافیک نبود. فرهاد میرزا معتمدالدوله در نامههای بسیاری به اعتضادالسلطنه با شور و احساس درباره نوکر جدید دربار میگوید که با نام «علیجان» عزیزش میداشت. ولی چندی نمیگذرد که او غمناک و هراسان، از این میگوید که چگونه ماهعلیجان در حال افول و از دست دادن درخشندگیاش است و چگونه سرانجام سبیل علیجان درآمده است. در سال 1251 ولیخان گرجستانی کتاب رساله فجوریه را تألیف کرد که در آن ماجراجوییهای جنسیاش را با 28 شهدخت قجری، 65 مرد و 15 زن روسپی، و 27 مرد و 18 زن خدمتکار، ثبت کرده است. وی در توصیف جزئیات دستودلباز بوده است و ظاهراً کتابش خواننده بسیار داشت.
در هرحال تا آخر قرن نوزدهم، بسیاری از روابط همجنسخواهانه مردان یا ابزاری برای انتقاد سیاسی از مخالفان شد، و یا به نقدی اخلاقی از «کشوری رو به انحطاط» مبدل گشت. چنین رویهای است که اثر بعدی جعفر شهری درباره تاریخ تهران را شکل بخشیده است. یکی از موارد مهمی که اعتمادالسلطنه علیه برخی از دولتمردان قاجاری مطرح میکرد، کثرت معشوقهای مرد آنان بود. در میان افرادی که آماج انتقاد وی قرار گرفتند، میتوان به میرزاحسینخان سپهسالار که اعتمادالسلطنه از تمایلات جنسی او با عنوان «خیانتهای بزرگ علیه شاه و ملت ایران» نام میبرد و نایبالسلطنه و امینالسلطان اشاره کرد. معشوقگان این مردان شامل شاهزادگان قاجار که بعدها خود جایگاهی رفیع در دربار مییافتند، نیز میشد. در اواخر حکومت مظفرالدینشاه، چنانکه در فصل هشتم خواهیم دید، کردارهای همجنسخواهانه وی از جمله زمینهای شد برای خواست پایان یافتن حکومتش.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی زنان سیبیلو و مردان بیریش: نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی - جلد اول |
نویسنده | افسانه نجم آبادی |
مترجم | آتنا کامل، ایمان واقفی |
راوی | دانیال معنوی |
ناشر صوتی | انتشارات تیسا |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳ ساعت |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی تاریخ سلسله قاجاریه، کتابهای صوتی جامعه شناسی، کتابهای صوتی تاریخ معاصر ایران |