معرفی و دانلود کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال
برای دانلود قانونی کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال
نسخهی گویای شاهکار بیتکرار اروین یالوم منتشر شد! در کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال، قرار است با بنیادیترین دلواپسیهای وجودی انسان آشنا شوید و نسبت آنها را با بیماریها و آسیبهای روانی کشف نمایید. کتابی حیرتانگیز و تاثیرگذار که به خوبی فلسفه و روانشناسی را درهم آمیخته و به پرسشهای عمیق آدمی پاسخ میدهد.
درباره کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال
آیا تا به حال این فکر به ذهنتان خطور کرده که تنهاترین فرد در جهان هستی هستید؟ حتی با وجود داشتن خانواده و دوستان و آشنایان، باز هم در لحظاتی خاص حسی غریب و هولناک به سراغتان میآید و گویی به طور ذاتی و از بدو وجود داشتن در این دنیا میدانستید که تنها و آزادید و مرگ نیز در انتظارتان است. حتی اگر بخواهید از این افکار و حالات فرار کنید و خودتان را به انواع کارها سرگرم سازید تا اندکی از این اضطراب وجودی که منبع آن چندان نیز مشخص نیست رهایی یابید، باز هم احساساتی پرشور و دلهرهآور گریبانتان را میگیرد و شما را وادار میسازد تا در کنه وجود خود تعمق کنید و به چرایی و چگونگی هستی تمامی انسانها در این جهان بیکران بیندیشید.
حتما تاکنون نام مکتب فلسفی اگزیستانسیالیسم یا هستیگرایی را شنیدهاید. رویکردی که قدمت آن به اواخر قرن نوزدهم بازمیگردد و اندیشمندان بزرگی همچون فردریش نیچه، سورن کییرکگور، ژان پل سارتر و فئودور داستایفسکی پیرو و مبدع ایدههای آن بودهاند. با این حال پروفسور اروین یالوم از روانپزشکان برجسته و تاثیرگذار در دنیا، شیوهای را برای درمان بیماران خود به کار گرفت که به رویکرد روان درمانی اگزیستانسیال (Existential psychotherapy) شهرت دارد و ترکیبی از علم فلسفه و روانشناسی است.
اروین یالوم سالها در اتاق درمان خود، شیوه روان درمانی وجودی را به کار گرفت و کتب ارزشمندی در این خصوص برای دوستداران و همکاران خود نگاشت. با این حال کتاب روان درمانی اگزیستانسیال مشهورترین و تاثیرگذارترین اثر اوست که به خوبی این روش درمانی را شرح داده و با مثالهای متعدد خود که همگی تجربیات شخصی وی در اتاق درمان بودهاند، به بررسی و بسط این مبحث پرداخته است. اثری که اولین بار در سال 1980 منتشر شد و به چهار اضطراب وجودی یعنی مرگ، آزادی، تنهایی و پوچی که همهی انسانها را درک و تجربه میکنند پرداخت. اضطرابهایی که هر انسانی با شیوهای متفاوت با آنها روبهرو میشود و جنس و نوع این رویارویی ریشهی بسیاری از مشکلات و آسیبهای روانی است.
برای فهم بیشتر موضوع، به طور مختصر به این چهار اضطراب وجودی میپردازیم:
براساس فلسفه اگزیستانسیالیسم، صرف وجود داشتن انسان مبنای همه چیز است. حال آدمی پس از تولد در مواجهه با جهان پیرامون حس گمگشدگی و عدم تعلق به همه چیز دارد و در چنین شرایطیست که انسان به عنوان موجودی تنها که به تعبیر ژان پل سارتر محکوم به آزادی نیز هست، باید در این جهان پوچ، معنایی برای خود بیافریند.
درواقع این چهار اضطراب وجودی ریشه در بودن آدمی در جهان هستی دارد و از ابتدا با انسان همراه است و چیزی جدا از او نیست. به همین خاطر در طول زمان و گذران زندگی، هر انسانی باتوجه به شرایط خود افکار و احساسات نگرانکنندهای به سراغش میآید و رفتارهایی را در پیش میگیرد که خودش نیز ریشه و علت آن را نمیداند. در چنین موقعیتی روان درمانگرانی همچون اروین یالوم با تکیه بر رویکرد روان درمانی اگزیستانسیال به اصل وجود انسان بازمیگردند و تلاش میکنند با واکاوی مشکلات بیماران خود، به این چهار عامل اصلی بپردازند. البته ممکن است ریشه یک بیماری روانی به اضطراب مرگ بازگردد و برای فرد دیگری به اضطراب تنهایی.
در انتها باید گفت با شنیدن این کتاب صوتی فوقالعاده قرار است زلزلهای در بنیانهای فکریتان ایجاد شود و نوع نگاه شما به انسان و جهان تغییر نماید. پس به هیچ وجه این اثر مهم را از دست ندهید.
نکوداشتهای کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال
- این کتاب برای کسانی که به طور تخصصی بر روی روان درمانی اگزیستانسیال کار میکنند و برای همه پزشکان یک کتاب کلاسیک خواهد بود. با این حال نباید این کتاب را محدود به روانشناسان و روانپزشکان کرد. هر فردی که به این موضوع علاقه دارد میتواند از نکات آن استفاده کند. (Rollo May)
- این رساله برجسته به ارتباط میان روان درمانی با مشکلات وجودی انسان میپردازد. کتابی که محصول تجربه بالینی و علمی فردیست که ذهنی حساس، آگاه و قدرتمند دارد. سبک نوشتاری اثر فصیح، شفاف و شوخطبعانه است. (Jerome D. Frank)
- کتاب پروفسور یالوم یکی از کتابهای کلاسیک روان درمانی است و علمی، زیبا و حکیمانه نوشته شده است. (Alex Comfort)
کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
علاقهمندان به مباحث فلسفی و روانشناسی از شنیدن این کتاب مشهور و برجسته لذت خواهند برد. به علاوه کسانی که به کار درمانی مشغولند یا دانشجوی رشته روانشناسی هستند، نکات ارزشمندی را خواهند آموخت.
با اروین یالوم بیشتر آشنا شویم
او در سال 1931 در واشینگتن دی سیِ ایالات متحده آمریکا متولد شد. اروین یالوم (Irvin D. Yalom) را با کتابهای داستانی و غیرداستانیاش که اغلب مضمونی روانشناختی دارند میشناسیم. او یکی از شناختهشدهترین نویسندگان در این حوزه است. آثار او طرفداران زیادی در سرتاسر جهان دارند و اغلب در زمرهی پرفروشترین کتابهای روانشناسی جای میگیرند. اثر دیگر او با عنوان «وقتی نیچه گریست» از جمله همین کتابهاست که در قالب داستانی جذاب و خیالانگیز به بیان بنیادیترین و عمیقترین مسائل میپردازد. از دیگر آثار محبوب او میتوان به درمان شوپنهاور و مسئلهی اسپینوزا اشاره کرد.
همچنین اروین یالوم موفق شد در سال 2002 جایزهی انجمن روانپزشکی آمریکا را دریافت کند و در سال 2007 فیلمی به کارگردانی پنچاس پری ساخته شد که از کتاب وقتی نیچه گریست اقتباس شده بود. همچنین اگر دوست دارید که یالوم را بهتر بشناسید، فیلم مستندی از زندگی و آثار او در سال 2014 با نام درمان یالوم ساخته شده است.
در بخشی از کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال میشنویم
در قسمت مفهوم مرگ در روان درمانی اشاره کردم که این بحث برای درمانگر غریب ولی به طرز عجیبی آشناست. غریب به این دلیل که رویکرد اگزیستانسیال مشاهدات بالینی را متفاوت از دستهبندیهای سنتی طبقهبندی میکند. آشنا از این نظر که یک درمانگر مجرب در اعماق وجودش از اهمیت و حضور مفهوم همه جایی مرگ آگاه است. غریب ولی آشنا در این قسمت هم صدق میکند. اگرچه اصطلاح آزادی از واژگان اصلی روان درمانگر نیست، مفهوم آزادی در نظریه و کاربرد عملی همه درمانهای سنتی و نو نقشی ضروری و اجتنابناپذیر دارد. برای روشن شدن موضوع این وقایع درمانی را که در چند سال گذشته توجه من را به خود معطوف کرده در نظر آورید:
درمانگر به بیماری که اصرار دارد رفتارش تحت کنترل ناخودآگاه است، میگوید: این ناخودآگاه متعلق به کیست؟! سرپرست گروهی زنگوله نمیتوانمی دارد و هروقت بیماری در گروه میگوید نمیتوانم، آن را به صدا درمیآورد. از بیمار خواسته میشود حرفش را پس بگیرد و کلامش اینطور اصلاح کند که این کار را نمیکنم.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی روان درمانی اگزیستانسیال |
نویسنده | اروین یالوم |
مترجم | سپیده حبیب |
راوی | مهدی صفری |
ناشر چاپی | نشر نی |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳۰ ساعت و ۵۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای روان درمانی |
مرگ
یالوم معتقده انسان با غرق شدن در روزمرگی اصل اساسی زندگی خود رو فراموش میکنه و درست وقتی که باور به مرگ براش جلوهگر میشه به هستی اصیل خودش برمیگرده و از و مشغولیتهای پیش پا افتاده دور میشه. در این مرحله فرد در معرض پوچی اضطراب قرار میگیره چون میفهمه که با مرگ همه کارها بی پایان میمونه و تلاشها به نتیجه نمیرسه.
آزادی
رسیدن به این بینش که همه چیز به خودمون بستگی داره و هیچ معنا و هدف و آیندهی از پیش تعیین شدهای وجود نداره بخودی خود موضوع ترس آوری هست. ما همیشه جهان رو مستقل از خود فرض میکنیم و این باعث میشه تا از آزادی خود فرار کنیم. باور به اینکه همه چیز دست خود ماست و ما مسئولیم فرد را به این نتیجه میرسونه که خودش مسئول همه ویرانیهای پیشین خودشه.
تنهایی
اینجا از انواع مختلف تنهایی بحث نمیشه بلکه منظور تنهایی اگزیستانسیال هست که فرد علیرغم ارتباط مثبت با دیگران خودش را از درون تهی میبینه. یالوم در بخشی از کتاب مینویسه هر کدوم از ما در هستی خود تنهاییم و فقط میتونیم در هستی هم شریک بشیم و عشق درد تنهایی رو جبران میکنه.
ارتباط با دیگری در صورتی از درد تنهایی کم میکنه که ما از نگاه یک طرفه به خود پرهیز کنیم. وقتیکه به بخشیدن بیش از داشتن تمرکز میکنیم اونوقت میتونیم گامی در جهت رابطه درست برداریم.
پوچی
معنا با رهایی و جاری شدن بدست میاد. باید خود رو به زندگی متعهد کرد و توش جریان داشت تا به معنا رسید. یافتن معنا در جهانی بدون نظم و اصول کار سختیه. پرسش از معنای زندگی کمال نمیاره باید در زندگی غوطهور شد و گذاشت پرسش براه خودش بره