معرفی و دانلود کتاب صوتی دنیای سوفی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی دنیای سوفی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی دنیای سوفی
کتاب صوتی دنیای سوفی اثری مشهور به قلم یوستین گردر، نویسندهی اهل نروژ است. در این کتاب پرفروش که به افتخاراتی چون کسب جایزهی «ادبیات نسل جوان آلمان» نیز نائل آمده، از دل داستانی جذاب و مهیج، مروری خواهید داشت بر تاریخ فلسفهی غرب؛ از متفکران یونان باستان تا فیلسوفان عصر مدرن. گفتنی است که اثر حاضر، به واقع از شش بخش جدا تشکیل شده است که جملگی در نسخهای واحد گرد آمده و خدمت علاقهمندان ارائه گشتهاند.
درباره کتاب صوتی دنیای سوفی:
قهرمان این اثر دختری به نام سوفیست که از طریق نامههای مردی مرموز و ناشناس، با پرسشهای اساسیای چون «من کیستم؟»، «جهان چگونه به وجود آمده است؟»، «انسان خوشبخت کیست؟» و ... مواجه میشود. سپس، طی مطالعهی نامههای مفصل بعدی که از طرف همین مرد مرموز دریافت میکند، با تاریخ پرافتوخیزِ اندیشه در جهان غرب آشنا میشود.
هر فصل از کتاب دنیای سوفی (Sophie's World)، به بررسی اندیشهی یکی از فیلسوفان مهم مغربزمین اختصاص یافته است. در برخی از فصول نیز تمرکز بر یک مکتب فلسفی مشخص بوده است. یوستین گردر در تدوین بخشهای مختلف کتاب، دقت داشته که ترتیب و تقدم تاریخی را رعایت کند؛ بنابراین، آغاز کتاب او با پیشاسقراطیان است و فرجامش با فیلسوفان عصر حاضر.
برخی از مهمترین متفکرین و فیلسوفانی که در کتاب دنیای سوفی از آنها سخن رفته، عبارتند از: سقراط، افلاطون، باروخ اسپینوزا، ایمانوئل کانت، فردریش هگل، جان لاک، دیوید هیوم، سورن کیرکگور، کارل مارکس، ژان پل سارتر و ...
یوستین گردر (Jostein Gaarder) دنیای سوفی را در سال 1991 نوشت و به چاپ رساند. این اثر به محض انتشار با استقبال گسترده و میلیونی مخاطبین مواجه شد و خیلی زود مرزهای فرهنگی را درنوردید و به جامهی دهها زبان گوناگون درآمد. هدف اولیهی نویسنده از نگارش کتاب دنیای سوفی، فراهم آوردن یک تاریخ فلسفهی خوشخوان و داستانمحور برای نوجوانان بود؛ با این حال کتاب او به شکلی اعجابانگیز مورد استقبال مخاطبان بزرگسال نیز واقع شد، به نحوی که امروزه به هیچ وجه نمیتوان دنیای سوفی را اثری منحصراً نوجوانپسند محسوب کرد.
اما راز محبوبیت این کتاب چیست؟ در پاسخ میتوان چند عامل را برشمرد: نخست، زبان روان کتاب است. گردر در شرح اندیشههای فلسفی، تا آنجا که ممکن بوده ساده و بیتکلف عمل کرده است؛ به نحوی که حتی بعضاً و از سر ناچاری، دست به سادهسازیهایی از ایدههای پیچیدهی برخی از فیلسوفان نیز زده است. در نهایت اما توانسته میان همهفهم بودن و آموزنده بودن، تعادلی درخور تحسین ایجاد کند.
دیگر مسئلهای که باعث محبوبیت این کتاب گشته، داستانی بودن آن است. به واقع، روایت قابِ کتاب (ماجرای سوفی و مرد غریبه) که تاریخ فلسفهی غرب در قالب آن ریخته شده است، به قدری مهیج است و چنان استادانه تعریف شده که مخاطب حتی اگر به تاریخ فلسفه که موضوع اصلی اثر است نیز علاقهای نداشته باشد، کتاب را تا پایان دنبال خواهد کرد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که نسخهی صوتی دنیای سوفی (با ترجمهی کورش صفوی و خوانش حسین سامی)، در اصل در قالب شش کتاب مستقل عرضه شده است؛ با این حال در کتابراه این امکان فراهم گشته که این شش کتاب را در نسخهای واحد که هماکنون پیش رویتان است تهیه کنید و از آن بهره ببرید.
فیلم اقتباس شده از کتاب صوتی دنیای سوفی:
شاید برایتان جالب باشد بدانید که در سال 1999 از روی کتاب دنیای سوفی فیلمی نروژی به کارگردانی اریک گوستاوسون نیز با همین عنوان ساخته شده است، که تماشایش قطعاً خالی از لطف نخواهد بود.
افتخارات کتاب صوتی دنیای سوفی:
- برنده جایزه ادبیات نسل جوان آلمان (Deutscher Jugendliteraturpreis) در سال 1994
- برنده جایزه ادبی ایتالیایی بانکارلا (Premio Bancarella) در سال 1995
- برنده جایزه کتابفروشان کبک (Prix des libraires du Québec) در سال 1996
- برنده جایزه Buxtehuder Bulle ادبیات آلمان در سال 1996
- برنده جایزه ادبی هیات داوران خوانندگان جوان (Literaturpreis der Jury der jungen Leser) در سال 1997
- برنده جایزه نخستوزیر پاکستان (Prime Minister of Pakistan's Award)
نکوداشتهای کتاب صوتی دنیای سوفی:
- اثری پرفروش که توجه مخاطبین بسیاری را در سراسر جهان برانگیخته است. (Amazon)
- ترکیبی از تاریخ فلسفهی غربِ راسل و آلیس در سرزمین عجایب! (Daily Telegraph)
- یک کتاب خارقالعاده. (Newsweek)
- اثری موفق. (Time)
کتاب صوتی دنیای سوفی مناسب چه کسانی است؟
این اثر به عنوان رمانی در ژانر نوجوان شناخته میشود؛ با این حال محتوای آن از چنان غنایی برخوردار است، و مطالبش چنان آموزنده است که میتواند باب طبع تمام مخاطبانِ خردورز و اهل تفکر، با هر سن و سالی باشد. بنابراین، ما از همهی کسانی که به آشنایی با فلسفه علاقه دارند اما نمیدانند از کجا شروع کنند، دعوت میکنیم که شنوندهی کتاب صوتی دنیای سوفی باشند.
با یوستین گردر بیشتر آشنا شویم:
وی زادهی کشور نروژ و متولد سال 1952 است. یوستین گردر پیش از آنکه نویسنده شود، معلم فلسفه بوده؛ کتاب مشهور او یعنی دنیای سوفی، در واقع به قصد ارائهی متنی آموزشی به دانشآموزانِ درس فلسفه نوشته شده است. تحصیلات خود او هم در زمینهی فلسفه و الهیات (در دانشگاه اسلو) بوده است. از این نویسندهی خوشفکر و خوشقلم، آثار گوناگونی به فارسی ترجمه شده که بعضاً همچون دنیای سوفی عناوینی پرفروش و شناختهشدهاند. برخی از این کتابها عبارتند از: «دختر پرتقالی، راز فال ورق، سلام! کسی اینجا نیست؟، مرد غیرقابل اعتماد.»
جملات برگزیده کتاب صوتی دنیای سوفی:
- آدم می تواند دوستانش را خود انتخاب کند، اما انتخاب خودش دست خودش نیست. حتی بشر بودنش هم دست خودش نیست.
- تنها مرد نیست که بر زن ستم روا مىدارد؛ خود زن نیز با تقبل نکردن مسئولیت زندگى شخص خودش، بر خود ستم مىکند.
- به زمین وفادار باش؛ به آن کس که زندگى بهترى در آن جهان به تو وعده مىدهد، گوش فرامدار.
- فیلسوف کسی است که می داند تا چه اندازه نادان است، و این نادانی او را آزار می دهد.
- احساس زنده بودن، بدون فکر کردن به اینکه روزى مرگ در خواهد رسید غیرممکن است!
در بخشی از کتاب صوتی دنیای سوفی میشنویم:
«بنابراین بهتر است اول به داروین بپردازیم. شاید هنوز به خاطر داشته باشی که فیلسوفان پیش از سقراط، به دنبال توضیح طبیعی فرایندهای طبیعت بودند. همانگونه که آنها میبایست خود را از توضیحات اساطیری کهن آزاد میساختند، داروین نیز مجبور بود از تعالیم کلیسا درباره آفرینش انسان و حیوانات خلاصی یابد.»
«مگه داروین فیلسوف بود؟»
«داروین زیستشناس و محقق علوم طبیعی بود، اما دانشمندی بود که در دورهی جدید، بیش از هر کس دیگر در نظر کتب آسمانی درباره آفرینش انسان تردید کرد.»
«پس حتما صحبت تو هم به دیدگاه داروین درباه تکامل مربوط میشه.»
«اول از خود داروین شروع میکنیم. او در سال 1809 میلادی، در شهر کوچکی به نام شروزبری متولد شد. پدرش، دکتر رابرت داروین، در شهر خود طبیب مشهوری به شمار میرفت...»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی دنیای سوفی |
نویسنده | یوستین گردر |
مترجم | کورش صفوی |
راوی | حسین سامی |
ناشر چاپی | انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی |
ناشر صوتی | واوخوان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۵ ساعت و ۲۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان فلسفی خارجی |
مباحث فلسفی به شیوه مناظره و به پیروی از سبک مورد علاقه افلاطون در نوشتههایش مطرح شدهاند. من این سبک را دوست دارم و آن را مفید میدانم؛ مشروط بر اینکه نویسنده یک مناظره واقعی را شکل بدهد اما در متن کتاب خیلی وقتها از تکرار "مگر نه" یا "بیشتر توضیح بده" خسته میشدم. البته متن کتاب را برای نوجوانان مناسب میدانم. در هر صورت فتح باب خوبی برای آشنایی با فلسفه بود.