معرفی و دانلود کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی
کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی، مشهورترین اثر ویرجینیا وولف است که ماجراهای خانواده رمزی را در طول یک سفر کوتاه به تصویر میکشد. این اثر که جایزه Femina را در سال 1928 برای نویسندهاش به ارمغان آورد، نمونهای زیبا از داستانهای سبک سیال ذهن است و به شما تجربهای لذتبخش از نوآوری ادبی را پیشنهاد میکند.
درباره کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی
اولین نویسنده زن که بود؟ تاریخ انسان مثل همیشه زمانی که به زنان میرسد حرفی برای گفتن ندارد، مخصوصا با توجه به این نکته که ادبیات هم مانند جنبههای دیگر زندگی از ابتدا در کنترل مردان بود. قطعا نویسندگان زن بسیاری بودهاند که جسارت به قلم کشیدن افکار، احساسات و درونیات خود را پیدا کردند، اما زمانی که از موفقیت در عرصه ادبیات حرف میزنیم حیاتیترین موضوع نه جسارت و نه امکانات، بلکه زمان است؛ چیزی که ویرجینیا وولف، نویسنده کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی به لطف موقعیت خانوادگی و حضور خدمتکاران متعدد در اختیار داشت.
اگر تا امروز کتابی از ویرجیانا وولف نخواندهاید، عجیب نیست اگر انتظار داستانی کلیشهای از مناسبات اشراف انگلیسی را داشته باشید. شاید هم تصور کنید وولف یکی دیگر از عاشقانهنویسهای کلاسیک است که به جز روایتهای تکراری از روابط رمانتیک حرفی برای گفتن ندارد، یا از این بدتر، او بانویی مرفه و بیدرد بوده که برای سرگرمی از فقرا و مشکلات زندگی آنها مینوشته! اما با اینکه ملکه جریان مدرن داستاننویسی این شانس را داشت که غذا، فرزندان و مهمانیهای خانوادگی را به خدمتکاران خود واگذار کند، خوشبختانه یا شوربختانه از شعوری برخوردار بود که او را به جستجویی فراتر از زندگی روزمره سوق میداد.
کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی، مانند سایر نوشتههای وولف با یک شخصیت زن -خانم رمزی- آغاز میشود. خانواده پرجمعیت رمزی تصمیم دارند به همراه مهمانان خود یک سفر کوتاه به ساحل داشته باشند اما آب وهوا چندان مساعد نیست و احوال ساکنین خانه هم دستکمی از سرمای سوزان بیرون ندارد. این رمان که از زبان شخصیتهای متفاوت روایت میشود، پرترهای بینقص از روابط آشفته خانوادهای است که هر لحظه انتظار طوفانی غیرقابل کنترل را دارند و در طول زمان، غلیان احساسات بیشماری را به چشم میبینند.
بخش اول رمان که حجم بیشتر کتاب را دربرگرفته، پنجره نام دارد. پنجره میتواند معانی گوناگونی بدهد؛ شاید پنجرهای برای شنونده برای شناخت شخصیتهای اصلی رمان یا شاید پنجرهای برای شخصیتهای اصلی داستان تا از آن به فانوس دریایی دست یابند و یا حتی شاید خود اصل داستان باشد که با راویهای گوناگون و به عبارتی دیگر از پنجرههای مختلفی بیان میشود.
بخش دوم ده سال بعد از زندگی شخصیتها را به تصویر میکشد و اینکه خانم رمزی از دنیا میرود و خانوادهی رمزی از هم میپاشد. در بخش آخر و یا سوم پس از درگذشت خانم رمزی تمام شخصیتهای داستان به خانهی قدیمی برمیگردند و تمام آنها راه خود را پیدا میکنند و به شناخت عمیقتری میرسند.
به عنوان سخن پایانی باید گفت که توصیف داستان به سوی فانوس دریایی کار آسانی نیست. این کتاب که مانند دیگر نوشتههای ویرجینیا وولف به سبک جریان سیال ذهن نوشته شده، بین راویهای گوناگون جابهجا میشود و گاهی حتی به توصیف وقایع چند سال در پاراگرافهای کوتاه قناعت میکند. تفاوت دیگر کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی با دیگر آثار دوران خود، توجه به نابرابری جنسیتی میان زوجین است که باعث میشود این رمان علاوه بر فرم، در محتوا نیز منحصر بهفرد باشد.
نکوداشتهای کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی
- برندهی جایزهی Femina - Vie Heureuse در سال 1928
- در لیست برترینرمانهای انگلیسیزبان در قرن بیستم، به انتخاب Modern Library
- در فهرست صد رمان برتر انگلیسیزبان از سال 1923 به انتخاب مجلهی تایم (2005)
اقتباسهای هنری از کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی
- 1983: یک تله فیلم با بازی رزماری هریس، مایکل گاف، سوزان برتیش و کنت برانا.
- 2000: یک درام صوتی در رادیو BBC4.
- 2014: یک درام 15 دقیقهای در رادیو BBC.
- 2017: یک اپرا که اولین بار در جشنواره برگنتس اکران شد.
- 2020: یک اپرای کوتاه که در تئاتر اسکاتلند روی صحنه رفت.
کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به ادبیات داستانی از مطالعه این کتاب لذت خواهند برد.
با ویرجینیا وولف بیشتر آشنا شویم
آدلاین ویرجینیا وولف (Virginia Woolf) نویسنده، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود که از او به عنوان یکی از برجستهترین نویسندگان قرن بیستم یاد میکنند. او آثار مهمی همچون خانم دالووی، به سوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود را نوشته است.
این نویسنده در دورانی زندگی میکرد که زنان به مرور وارد عرصه اجتماع میشدند و وولف نیز به عنوان یک فمنیست همواره در آثارش درباره مفاهیمی همچون جنسیت و طبقه مینوشت و انتقادات فراوانی میکرد و در دهه ششم قرن بیستم نیز تغییراتی در نظریات جنبش زنان ایجاد کرد.
صاحب نظران ویرجینیا وولف را نویسنده رمانهای تجربی با نثری مدرنیستی میدانند که سعی داشته واقعیتهای درونی انسانها را نمایش بدهد و از سبک جریان سیال ذهن استفاده میکرده است.
ویرجینیا چندین بحران روحی را در زندگی خود گذراند که بسیار روی زندگی و نحوه مرگش اثرگذار بود. اولین شوک روحی او مرگ مادرش در سیزده سالگی بود و پس از آن برادر ناتنیاش سالها او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار میداد که تا بزرگسالی زخمهای عمیقی بر روان وولف گذاشت. همچنین با شروع جنگ جهانی اول و دوم، ویرجینیا بسیاری از دوستان خود را از دست داد و همین امر موجب شد به خاطر روحیه حساس و جنونی که به او دست داده بود، در نهایت با جیبهایی پر از سنگ خود را در رودخانه اوز در رادمال بیندازد و خود را غرق کند.
در بخشی از کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی میشنویم
خانم رمزی خندان گفت خیال دارند راه درازی بروند. میخواهند بروند شهر. و در حالی که کنار کارمایکل میایستاد ادامه داد: "تمبر، کاغذ توتون، نمیخواهد؟ " اما نه، او هیچ چیز نمیخواست. دستها را روی شکم برآمدهاش گذاشته بود و چنان مژه میزد که گویی خیال داشت به آن چاپلوسی پاسخ مناسبی بدهد (خانم رمزی اغواگر اما کمی عصبی بود) ولی از آن جا که در رخوتی سبز و خاکستری فرو رفته بود، مثل سایرین خواب آلود بود و در بیحالی توأم با نیکی و خیرخواهی به سر میبرد، نیازی به واژهها نبود. رخوتی که همهی اهالی خانه همهی دنیا و مردمی که در آن به سر میبردند را در بر میگرفت زیرا سر ناهار در لیوانش چند قطره از مایع نامعلومی ریخته بود که به نظر بچهها لکهی زرد رنگ روی ریش و سبیلش - که به سفیدی شیر بودند - از آن ناشی میشد. زیر لب گفت: نه، چیزی نمیخواهد.
همچنان که جاده را به سوی دهکدهی ماهی گیری میپیمودند. خانم رمزی گفت او باید فیلسوف بزرگی میشد اما ازدواج تأسف انگیزی کرده بود. در حالی که چتر سیاهش را صاف گرفته بود و راه رفتنش با انتظاری توصیف ناپذیر توام بود - گویی قرار بود کسی را سر پیچ جاده ببیند - ماجرا را شرح داد: کارمایکل در دانشگاه آکسفورد با دختری آشنا شده و با او ازدواج کرده بود. بعد فقر، سفر به هندوستان، کمی شعر ترجمه کرده بود که به نظر من خیلی زیبا است، مایل بود به پسرها زبان فارسی یا هندی یاد بدهد اما فایدهی این زبانها چه بود؟ و حالا لم میداد روی چمنها همان طور که دیده بودنش.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی به سوی فانوس دریایی |
نویسنده | ویرجینیا وولف |
مترجم | خجسته کیهان |
راوی | مریم محبوب |
ناشر چاپی | انتشارات نگاه |
ناشر صوتی | استودیو نوار |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۹ ساعت و ۵۱ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات مدرن |