معرفی و دانلود کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار
دنیای ادبیات فانتزی با کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار به بعد و قبل از این کتاب تقسیم میشود. جان رونالد روئل تالکین که با این اثر مشهورش مرزهای ادبیات تخیلی و فانتزی را در جهان جابهجا کرد؛ در این جلد ناپدید شدن ناگهانی فرودو در یک مهمانی را روایت میکند.
دربارهی کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار:
در فصل نهم از جلد اول رمان ارباب حلقهها (The Lord of The Rings) فرودو غیب میشود!
آن شب برای هابیتها شب بسیار خوبی بود. آنها در اسبچۀ راهوار به استراحت پرداختند، شام و نوشیدنی خوردند و رقصیدند و آوازخوانی کردند. فرودو ناگهان مرد آفتابسوختهای را دید که ظاهر عجیبی داشت و چپق دسته بلندی با علامتهای حکاکی شده عجیب در دستش بود و زیر سایه نزدیک به دیوار نشسته و بسیار جدی و با دقت به سخنان هابیتها گوش میداد.
افراد درون میهمانخانه که طرح دوستی با هابیتها ریخته بودند از فرودو درخواست کردند تا آوازی بخواند. فرودو لحظهای متعجب و مبهوت ایستاد و بعد در نهایت درماندگی آواز مسخرهای را شروع به خواندن کرد که بیلبو بسیار دوستش داشت زیرا خودش ترانۀ آن را سروده بود. فرودو روی میز بالا و پایین میپرید و ناگهان با سروصدای زیاد وسط یک سینی پر از لیوان فرود آمد و سُر خورد و از روی میز به زمین افتاد. سکوتی ناشی از بهتزدگی سراسر جمع را فراگرفت. چرا که فرودو ناپدید شده بود...
جلد اول از این رمان مشهور بیشتر به هابیتها و امید میپردازد تا مخاطب در خلال آن اطلاعات زیادی در مورد شخصیت و کمی هم از تاریخشان به دست آورد. اطلاعات بیشتر را در گزیدهای از کتاب سرخ سرحد غربی که پیشتر با نام هابیت منتشر شده است میتوان پیدا کرد. داستان از اولین فصلهای کتاب سرخ برگرفته شده که اثر خود بیلبو اولین هابیتی است که شهرتش در دنیا پیچید.
دربارهی مجموعه کتاب ارباب حلقهها:
یکی از برجستهترین و اثرگذارترین آثار ادبیات قرن 21 مجموعه کتاب ارباب حلقهها به شمار میآید که تاکنون بارها و بارها تجدید چاپ شده و به زبانهای مختلف ترجمه شده است. این مجموعه داستان در ادامۀ اثر پیشین نویسنده به نام هابیت به نگارش درآمده است. جان رونالد روئل تالکین (John Ronald Reuel Tolkien)، این مجموعه را بعد از 12 سال کار، در طول سالهای 1954 تا 1956 به چاپ رساند که برای او شهرتی جهانی به همراه داشت.
رمان ارباب حلقهها که نخستین بار در سال 1954 منتشر شد، استاندارد و چارچوب همۀ آثار فانتزی حماسی پس از خود را معین کرد. در این مجموعه کتاب داستان هابیتی جوان به نام فرودو بگینز روایت میشود که با پافشاری و اصرارهای فراوان جادوگری رمزآلود به نام گاندلف، سفری بسیار خطرناک و حیاتی را با هدف نابودی حلقۀ یگانه شروع میکند. این حلقه که قرنها پیش به وسیلۀ سارون ارباب تاریکی، ساخته و بعد از آن گم شد، یک سلاح شیطانی محسوب میشود و سارون قصد دارد هر طور که شده آن را پس بگیرد.
ارباب تاریکی با به دست آوردن دوبارۀ قدرت حلقه، خشم و عصبانیت خود را بر سرتاسر سرزمین میانی فرود خواهد آورد. تنها یک راه برای ممانعت از تبدیل شدن این سرگذشت ترسناک به واقعیت وجود دارد و آن برگرداندن حلقه به مکانی به نام موردور است. این مکان تنها جاییست که حلقه در آن از بین میرود و از بدشانسی قهرمانان داستان، موردور، جایگاه سارون ارباب تاریکی میباشد.
در این رمان علاوه بر هابیتها از موجودات افسانهای دیگری سخن گفته شده است که در ادامه معرفی کوتاهی از آنها در اختیارتان قرار میدهیم:
دورف: شکلی از موجودی خیالی که در حفرهها و مسیرهای درون کوهها و سطوح زیر معدنها زندگی میکنند. قد آنها حدود نیم متر است. گاهی اوقات ظاهر زیبایی دارند اما اغلب به شکل پیرمردانی باتجربه با ریش بلند ظاهر میشوند که در مواردی گوژپشت هستند.
گابلین: یک جن سرگردان که اغلب شرور و خبیث است. آنها در غار زندگی میکنند، با این حال به منازل مردم هم میروند و قابلمهها و دیگها را به صدا درمیآورند، لباس کسانی که به خواب رفتهاند را چنگ میزنند، شبها اسباب و وسایل را جابهجا و بعد از کوبیدن به در و دیوار فرار میکنند.
اورک: یک موجود افسانهای همچون هیولای دریا، غول یا دیو با هیبتی ترسناک.
اِلف: اِلف در فرهنگ عامه ژرمنها، در آغاز به هر نوع روح گفته میشد اما بعدها به معنای خاصتر، برای موجود کوچکی به شکل انسان استفاده شد. اسنوری اِلفها را به اِلفهای روشن که زیبا بودند و اِلفهای تاریک که تاریکتر از قیر بودند دستهبندی کرد. الفها به شرارت و بیثباتی شهرت داشتند. در زمانها و نقاط مختلف این طور تصور میشد که الفها موجب ایجاد مرض و بیماری در بین حیوانات و انسانها میشوند و بر سینۀ فرد خوابیده مینشینند و برایش کابوس درست میکنند.
ترول: هیولای عظیمالجثهای که گاهی صاحب قدرتهای جادویی میشوند. آنها که با انسانها دشمن هستند در کاخهایشان زندگی میکنند و همزمان با تاریکی هوا مناطق اطراف خود را تحت تسلط خود درمیآورند. اگر نور آفتاب به ترولها بخورد میترکند یا تبدیل به سنگ میشوند.
هابیت: مردمی کوچکتر از دورفها هستند و دوستدار صلح و آرامش و زمینهای زراعیاند. از ماشین خوششان نمیآید، اما ماهرانه از ابزارها استفاده میکنند. چالاکاند اما عجله ندارند.
پیتر جکسون فیلمی براساس همین رمان و به همین نام ساخته است که برندۀ جوایز اسکار در رشتههای بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه اقتباسی شد.
افتخارات و جوایز کتاب صوتی ارباب حلقهها:
- جزء فهرست 100 کتاب قرن لوموند
- برندۀ جایزۀ بینالمللی داستان فانتزی سال 1957
- برندۀ جایزۀ تالار مشاهیر پرومتئوس سال 2009
- جزء بهترین کتابهایی که خوانندگان قدیمی در یک سال (2002) آن را دوست داشتند.
- برندۀ جایزۀ دومیلور 1975
- نامزد دریافت جایزۀ هوگو برای بهترین مجموعه کتاب همیشگی 1966
- برندۀ نخستین جایزۀ گندالف (به افتخار یکی از شخصیتهای داستان ارباب حلقهها) در سال 1973
- کتاب ارباب حلقهها با 250 هزار رأی از سوی کاربران اینترنتی کتاب هزارۀ دوم نام گرفت.
نکوداشتهای کتاب صوتی ارباب حلقهها:
- یکی از بهترین آثار تخیلی قرن بیستم. (Sunday Telegraph)
- اثری خارقالعاده هیجانی ناب. (New York Times)
- یکی از معدود آثار اصیل در ادبیات موخر. (New Republic)
کتاب صوتی ارباب حلقهها برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به رمانهای تخیلی و فانتزی علاقهمند هستید، این مجموعه کتاب ارزشمند و خاص را نباید از دست بدهید.
با جان رونالد روئل تالکین بیشتر آشنا شویم:
جان رونالد روئل تالکین نویسنده، شاعر، زبانشناس و استاد دانشگاه بریتانیایی در سال 1892 چشم به جهان گشود. او درس زبانشناسی تاریخی را طی سالهای 1925 تا 1959 در دانشگاه آکسفورد تدریس کرد. وی از سال 1915 تا 1920 با درجۀ ستوان دوم در ارتش بریتانیا به خدمت مشغول شد.
تالکین به خلق زبانهای علمی یا فراساخته علاقهی وافری داشت و شاید تنها کسی باشد که توانست 15 زبان جدید خلق کند. با این وجود توصیه او به افرادی که طرفدار زبان بینالمللی هستند این است که از اسپرانتو پشتیبانی کنند.
او را به دلیل آثارش در ژانر خیالپردازی حماسی میشناسند. از مشهورترین کتابهایش میتوان از هابیت، ارباب حلقهها و سیلماریلیون نام برد. وی علاوه بر این کتابهای معروف آثار دیگری چون ماجراهای تام بامبادیل، راه پیوسته تا آن سو میرود و فرزندان هورین را به رشتۀ تحریر درآورده که اغلب بعد از مرگش به چاپ سیدند. این کتابها دربارۀ موضوعاتی هستند که به آنان رشته افسانه میگویند و در اصل اسطورهشناسی خیالی برای گذشتۀ دور جهان است.
جان رونالد انگیزهاش از نوشتن کتابهای تخیلی ارباب حلقهها و ساختن میان زمین را صحبت کردن به زبانهای فراساخته در این آثار بیان کرده است. او در دوم سپتامبر سال 1973 در انگلیس درگذشت.
در بخشی از کتاب صوتی ارباب حلقهها میشنویم:
هوا تاریک بود و ستارگان سفید در آسمان مىدرخشیدند که فرودو و دوستانش سرانجام به محل تلاقى راه سبز رسیدند و به روستا نزدیک شدند. به دروازه غربى رسیدند و آن را بسته یافتند، اما جلوى در کلبه آن طرف حصار، مردى نشسته بود. از جا جست و فانوسى به دست گرفت و از روى دروازه با شگفتى به آنان نگریست.
با لحنى تند پرسید: «چه مىخواهید و از کجا مىآیید؟»
فرودو جواب داد: «مىخواهیم برویم میهمانخانه اینجا. داریم به طرف شرق سفر مىکنیم و امشب بیشتر از این جلوتر نمىتوانیم برویم.»
نگهبان دروازه آرام و انگار خطاب به خودش گفت: «هابیتها! چهار هابیت! و بهعلاوه آن طور که از طرز صحبت کردنشان معلوم است، از شایر.»
لحظهاى با بدبینى به آنان خیره شد و سپس آهسته دروازه را باز کرد و اجازه داد تا سواره وارد شوند. وقتى اندکى کنار در کلبه او ایستادند، ادامه داد: «ما مردم شایر را شبها زیاد توى جاده نمىبینیم. تعجب مرا مىبخشید، ولى براى چه کارى به شرق برى مىروید! ممکن است اسم شما را بپرسم؟»
فرودو گفت: «اسم ما و کارمان به خود ما مربوط مىشود و اینجا جاى خوبى براى صحبت درباره این چیزها به نظر نمىرسد.» از طرز نگاه مرد یا لحن صحبت کردن او، خوشش نیامده بود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ارباب حلقهها - قسمت نهم - در میهمانخانه اسبچهی راهوار |
نویسنده | جی. آر. آر. تالکین |
مترجم | رضا علیزاده |
راوی | یاسین طیب نعیمی |
ناشر چاپی | انتشارات روزنه |
ناشر صوتی | واوخوان |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان علمی و تخیلی خارجی |