معرفی و دانلود کتاب صوتی آمریکای باستان
برای دانلود قانونی کتاب صوتی آمریکای باستان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی آمریکای باستان
کتاب صوتی آمریکای باستان اثر کاترین ج. لانگ، از مجموعه تاریخ جهان چشماندازی گسترده از سیر تاریخی و رویدادهای مهم دورههای مختلف آمریکاست. تاریخی که از هزاران سال قبل از میلاد مسیح آغاز شده و تا تماس با اروپاییان ادامه مییابد.
آمریکای باستان (Ancient America) خلاصهای از تاریخ و تمدنهای باشکوه در آمریکای باستان است؛ طلوع، شکوفایی و افول آنها. این قاره که 3/8 درصد از مساحت زمین را در برگرفته و 14 درصد جمعیت جهان در آن زندگی میکنند، از سه بخش آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی تشکیل شده است. اما آمریکای مرکزی به تنهایی خود یک قاره نبوده و در واقع قسمتی از قارهی آمریکای شمالی است.
همچنین آمریکای لاتین به قسمتی از دو قارهی آمریکای شمالی و جنوبی گفته میشود که مردمان آنها به زبان اسپانیایی یا پرتغالی صحبت میکنند. ریشهی این دو زبان، زبان لاتین است. آمریکای لاتین شامل کشور مکزیک، کشورهای آمریکای مرکزی و حوزهی دریای کارائیب و تمامی کشورهای آمریکای جنوبی است. اقیانوس اطلس، قارهی آمریکا را از قارهی اروپا و آفریقا جدا نموده است.
در سال 1492 میلادی این قاره به طور رسمی توسط کریستف کلمب، دریانورد اسپانیایی درعصر اکتشافات، کشف شد، اما در حدود 500 سال پیش از او، این وایکینگها بودند که از اروپا به آمریکای شمالی گام نهاده بودند.
کتاب صوتی آمریکای باستان متشکل از هفت فصل است که عبارتند از: شکارچیان و خوشهچینان، کشاورزی و تاثیر آن، تمدن در آمریکای مرکزی و از نواحی آند آغاز میشود، اینکا، مایاها، آزتکها، تماس و پیروزی.
این کتاب از ورود اولین مهاجران آمریکا آغاز میشود و همچنین از آداب و رسوم بومیان آنجا، اندیشههای سیاسی، اقتصادی و مذهبی و همینطور بنیانگذاری پادشاهان آنها که در اینجا به برخی فصلها اشاره خواهد شد. لازم به ذکر است که تاریخ آمریکا پیش از رسیدن اروپاییان تقریبا کمتر گفته شده است. اما مسلما مردمان آنجا مثل هر تمدن دیگری تاریخ ویژه خود را داشتند که با ورود اروپاییان بخش زیادی از این مردمان و آثار تاریخی آنها توسط اروپاییان به مرور منهدم شد. اما باید تاکید کرد که فرهنگهای آمریکای باستان از اقوام کوچنشین شکارچی تا تمدنهای پیشرفته مانند قوم مایا را دربر میگرفت، قومی که شهرهای شگفتانگیزی مانند چیچن ایتسا را در مکزیک بنا کردند.
پیش از ورود اروپاییها، مردم قاره آمریکا هزاران سال به حالت انزوا و جدا از سایر سرزمینهای جهان زندگی کردند، در حالی که جوامع گوناگون آن سرزمین رو به پیشرفت بودند. این جوامع با محیط طبیعی ارتباطی نزدیک داشتند، ارتباطی که بر اثر سنت دیرپای شکار به وجود آمد و مستحکم شده بود.
در فصل دوم این کتاب به مسائلی برمیخوریم که از جمله درباره کشاورزی است. میدانیم که بنای اولیه هر کشوری وابسته به نوع اقلیمی آب و هوای آن منطقه است که باعث جمعیت و احداث روستاها میشود. بنابراین آمریکاییهای بومی هم انواع گیاهان را کشت میکردند مثل کاشت سیبزمینی، ذرت و...
کشاورزی در آمریکا، مانند سایر نقاط جهان، بین هفت تا نه هزار سال پیشینه دارد. کشاورزی در آمریکا با کشت گیاهان آغاز شد. بومیان هزاران سال گیاهان را گردآوری کردند، مرتب کردند و برای غذا، دارو و امور روحانی در زمین کاشتند.
در همین فصل درباره کشاورزی و اعتقاد آمده است که از رفتار قوم «پوئیلو» چنین برمیآید که کشاورزی و تغییرات ناشی از آن بر عقیده مردمان درباره طبعیت و جهان اثر میگذارد. فصول مختلف که نشانگر سال کشاورزی بودند، بیش از پیش مهم شد. شمنها قبیلههای تابع خود را به اردوها و روستاهای دائمی هدایت میکردند تا طی تشریفاتی شدن فصل را جشن بگیرند که سرود کهن از نواحی غربی آمریکای شمالی، بخشی از این اعتقادات را در مورد ذرت بیان میدارد.
فصل سوم درباره «تمدن در آمریکای مرکزی آند آغاز میشود» است. یکی از موفقیتهایی که باعث متمدن بودن کشورها میشود مازاد کشاورزی است که باعث میشود بسیاری از مردمان دیگر دغدغه تامین غذا را نداشته باشند و وقت خود را به کارهای اختصاصی بپردازند و این امر باعث شکوفا شدن هرچه بیشتر تمدن میشود. از جمله ساختن بنای بزرگ آیینی که نتیجه آن بهوجود آمدن یک هرم بود که هزاران سال دوام آورد.
امپراتوری اینکا که از 1438 میلادی تا سال 1533 به طول انجامید، یک امپراتوری مردم بومی (سرخپوست) در دوران آمریکای باستان بود که در بیشترین پهناوری خود، شامل کشورهای امروزی پرو، اکوادور، بولیوی و بخشهایی از آرژانتین، شیلی و کلمبا را در بر میگرفت. شهر کوزکو پایتخت اداری، سیاسی و نظامی آن به شمار میآمد. در قرن شانزدهم میلادی با ورود اسپانیاییها به فرماندهی فرانسیسکو پیثارو به پرو، این امپراطوری درهم شکست و قلمروی آن جزء املاک پادشاهی اسپانیا قرار گرفت. واژهی اینکا به معنای «خدا در زمین»، به زبان بومیان آمریکای جنوبی است. آنها خورشید را ستایش میکنند.
قوم مایا به وجود آورندهی یکی از پیشرفتهترین تمدنهای آمریکای مرکزی در دوران آمریکای باستان بوده که به دستآوردهای چشمگیری در هنر، معماری، ستارهشناسی و ریاضیات نائل آمدند. حوزه زندگی و فعالیت مایاها جنوب کشور مکزیک و سرتاسر کشورهای گواتمالا و السالوادور کنونی بوده است. آنها معمولاً شهرهایشان را در دل جنگلهای بارانی میساختند. تاریخ تمدن مایا به سه بخش مهم طبقهبندی میشود:
- دوران پیشا کلاسیک یا ابتدایی (از حدود 1000پیش از میلاد تا 250 میلادی) که در این دوره خط مایایی بوجود آمد.
- دوران کلاسیک که عصر طلایی مایا محسوب میشود (از 250 تا 900 میلادی) که دوران اوج تمدن آنها بوده و در این دوران دولت - شهرهای بزرگی مانند تیکال ساخته شدند.
- دوران پساکلاسیک که از 900 میلادی تا قرن شانزدهم میلادی و ورود اروپاییان را در بر میگیرد که دوران افول این تمدن بوده. در این دوران مردمان، شهرهای بزرگ را ترک کرده و به گوشههایی از جنگلها پناه بردهاند.
تمدن مایا توانست در حوزهی نظام سیاسی، نظام بردهداری، نظام خانوادگی، معماری و شهرسازی، نقاشی و سایر هنرهای تجسمی، زبان و ادبیات، ریاضیات، اخترشناسی و جهانبینی سرآمد تمدنهای آمریکای باستان شود.
آزتکها تمدنی با اسطورههای بسیار غنی در آمریکای باستان بودند که قلمروی آنها کشور مکزیک کنونی را دربر میگرفت. پایتخت آنها تنوچتیتلان نام داشته که دوازده نفر به آن فرمانروایی کرده و در سال 1521 میلادی، پس از یک دوره جنگهای خونین، تسلیم اسپانیاییها شدند. آنها در نجوم، حقوق، حکومت، هنر و موسیقی، نمایشنامه، و ادبیات پیشرفت فراوانی داشتند. آیین آدمخواری در میان این قوم رواج داشت.
بزرگترین کمک را به دانش امروزی در شناخت آمریکای باستان علم باستانشناسی فراهم میکند. در دو قارهی آمریکا فعالیت باستانشناسی تا پیش از نیمهی قرن نوزدهم شروع شد، از آن به بعد باستانشناسان شروع به اکتشاف مکانها و ساختمانهای بزرگی مانند شهرهای مایا و تپههای باستانی آمریکای شمالی نمودند. یافتههای باستانشناسی کمک کردند، تا جهانیان درک کنند دو قارهی آمریکا تاریخی جذاب و شایستهی احترام داشتهاند. هماکنون حلقههای مفقودهی فراوانی در دانش باستانشناسان دربارهی آمریکای باستان وجود دارد. با وجود این، همه ساله اطلاعات جدیدی نیز بهدست میآید.
با وجود جنگهای دائمی و قربانی کردن انسانها و هدیه کردن به خدایان در نظر امپراتورها و نیز به سیطره درآوردن سرزمینها توسط امپراتوریهای جدید دورهها پایان مییافت و دوران جدیدی شروع میشد. زندگی و فرهنگ و تمدن بومیها کمکم توسط اروپاییها از بین میرفت ولی نه بهطور مطلق.
در قسمتی از کتاب صوتی آمریکای باستان میشنویم:
«هنگامی که کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲ در جزیره هیسپانیولا در دریای کارائیب پیاده شد، موجی از اروپاییان را به دو قاره آمریکا در قرنهای آینده هدایت کرد. ورود آنان در نظر بومیان مانند هجوم از فضای خارج از زمین جلوه کرد آنها همدیگر را درک نمیکردند و تقریبا بدون هیچ درنگی نخستین تماسها به منازعه تبدیل شد. ملاقات مردمان دو سوی اقیانوس اطلس با یکدیگر، منجر به پیروزی اروپاییها و نابودی و از بین رفتن میراث غنی بومیان شد. هرچند که بهطور مطلق خاموش نشد.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی آمریکای باستان |
نویسنده | کاترین ج. لانگ |
مترجم | فرید جواهرکلام |
راوی | اکرم پریمون |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۵ ساعت و ۴۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ آمریکا |